Κοινωνία

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης προαναγγέλλει πρόταση μομφής στον Κασσελάκη και υποψηφιότητα για την ηγεσία

Αλληλοσπαραγμός διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του κόμματος να αμφισβητείται από δύο ξεχωριστά μέτωπα: Αυτό των 87, που κάποιες πληροφορίες τους θέλουν ακόμη και με το ένα πόδι εκτός κόμματος, και εκείνο του Παύλου Πολάκη, που εξαπολύει βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του τρόπου ηγεσίας του με αφορμή την υπόθεση Λινού.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο «Ντοκουμέντο» της Κυριακής ο Παύλος Πολάκης προχωρά εμμέσως πλην σαφώς σεε νέα προαναγγελία υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Χανίων απαντά χαρακτηριστικά στο ευθύ ερώτημα της εφημερίδας  αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος ώστε να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογή ηγεσίας, απαντά ότι «οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει συντεταγμένα και στα Οργανα». 

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης επαναλαμβάνει - σε σχέση με τη «βεντέτα» (όπως αναφέρει το Ντοκουμέντο) που άνοιξε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη.... και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως είναι γνωστό, η επιρροή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα - και μάλιστα, από στελέχη που είχαν υποστηρίξει σθεναρά τον Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει θετική ψήφος από τα στελέχη των «87», δηλαδή εκείνους που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα. 

Στις δηλώσεις του, ο Παύλος Πολάκης επανέρχεται και στην κόντρα του με την Αθηνά Λινού για να επαναλάβει ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επέδειξε ανακλαστικά στις καταγγελίες του, ενώ προσθέτει ότι εφόσον δεν υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στη βουλευτή, θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Συμπληρώνει μάλιστα ότι ούτως ή άλλως, τα στοιχεία πρέπει να πάνε στο Ελεγκτικό συνέδριο και στον Οικονομικό Εισαγγελέα. 

Βασικός αντίπαλος οι 87

Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να έχει επιλέξει ως βασικό αντίπαλό του την ομάδα των 87 και επιδιώκει να ρίξει εκ νέου γέφυρες με τον βουλευτή των Χανίων. Κάνει δε λόγο για οργανωμένο σχέδιο καθημερινού εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει πως «όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος».

Από την πλευρά τους οι 87 απαντούν πως ο ίδιος εξευτελίζει το κόμμα και πως είναι σε σύγχυση, αφού στην ταραχώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Πέμπτης είπε ότι δεν θα σηκώσει το γάντι της αμφισβήτησης και στη συνέχεια με αναρτήσεις του έθετε ο ίδιος θέμα ηγεσίας.

Κληθείσα σήμερα το πρωί η Κατερίνα Νοτοπούλου να σχολιάσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση Κασσελάκη περί οργανωμένου σχεδίου, εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αήθη επίθεση και διχαστικές πρακτικές. «Δεν θα ακολουθήσουμε σε κανέναν κατήφορο. Εδώ και μήνες δεχόμαστε αήθεις επιθέσεις από τα τρολ του διαδικτύου και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτή την πορεία που παραβιάζει την κοινή λογική», είπε χαρακτηριστικά.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε σενάρια διαπλοκής πουθενά, ούτε μαύρα ταμεία πουθενά, ούτε υπονομευτές πουθενά. Αλλά εδώ έχουμε μία παράλογη κατάσταση. Έρχεται ο σύντροφος Παύλος Πολάκης και θέτει θέμα ηγεσίας ευθέως και καθαρά. Αμφισβητεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με χαρακτηρισμούς περί της ικανότητάς του. Και η απάντηση είναι η στοχοποίηση 87 στελεχών που ασκούμε κριτική, διαφορετική πολιτική άποψη  ή διαφωνία με προειλημμένες αποφάσεις που καλούμαστε να επικυρώσουμε όπως το κλείσιμο της Αυγής ή του Κόκκινου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε «είμαι πολλά χρονιά στην πολιτική για να χρειάζεται να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας», πρόσθεσε. «Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να στοχοποιεί και να διαβάλλει βουλευτές του;», αναρωτήθηκε.

Κασσελάκης: Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;

Σήμερα (24/8) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στο θέμα των τραπεζών και «στις αυξήσεις που έδωσαν οι τραπεζίτες στους εαυτούς τους», καταλογίζοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τράπεζες στην εποχή Μητσοτάκη.
Με απόφαση που πήραν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, τριπλασίασαν μισθούς και μπόνους για τους εαυτούς τους, φτάνοντας τις ετήσιες αποδοχές τους από 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ. 
Οι τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάτωσε όλα τα χρόνια της κρίσης. 
Και τι τραπεζικό σύστημα δημιουργήθηκε; Αυτό με τις υψηλότερες χρεώσεις στις συναλλαγές, με τα μηδαμινά επιτόκια καταθέσεων και τα υψηλότατα δανεισμού. Ένα τραπεζικό σύστημα που ο μικροεπιχειρηματίας δεν έχει πρόσβαση στον δανεισμό και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι πρωταγωνιστούν. 
Δημιουργήθηκε δηλαδή το τραπεζικό σύστημα Μητσοτάκη. Οριζόντιες χρεώσεις για όλους, αποκλεισμός για τους πολλούς, ευνοϊκή μεταχείριση για τους λίγους και «εκλεκτούς». 
Και τώρα; Αφού υπηρέτησαν πιστά το δόγμα Μητσοτάκη, δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους. Για την προσφορά τους προς την κοινωνία!
Περιμένω από τα ΜΜΕ να μη διστάσουν, λόγω του πακτωλού τραπεζικών διαφημίσεων, και να αποκαλύψουν το θέμα. Ασφαλώς το ίδιο περιμένω και από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ζητώ από όλους καθαρή θέση τώρα. Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;
Εμείς έχουμε διαλέξει δρόμο.
Μοναχικό αλλά δίκαιο. Γι’αυτό και μας πολεμάει τόσο η διαπλοκή. Το αποδείξαμε όταν συγκρουστήκαμε με την Attica bank. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Εμάς δεν μας κρατάει κανείς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ξεφτίλα ολκής-Η ΕΕ απάντησε επίσημα ότι δεν θα αντιδράσει στρατιωτικά αν οι Τούρκοι μπλοκάρουν την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδος

Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω αναποφασιστικότητας της Αθήνας-Αυτό να το ακούνε όσοι έλεγαν κάποτε ότι η...