Κοινωνία

Παιδάκια εντόπισαν στα Χανιά χελωνάκια καρέτα καρέτα να βγαίνουν από τα αυγά τους (Βίντεο)

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το βράδυ της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στην παραλία του πύργου Ψηλονέρου στον Πλατανιά Χανίων, μια περιοχή με δεκάδες φωλιές θαλάσσιων χελωνών. Παιδάκια εντόπισαν χελωνάκια καρέτα καρέτα να βγαίνουν από τα αυγά τους και ενθουσιάστηκαν. Όμως ένα από αυτά έχασε το δρόμο του και άρχισε να κατευθύνεται προς το δρόμο και αμέσως στους θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται στο σημείο σήμανε συναγερμός.

Οι πελάτες άφησαν τα τραπέζια και έτρεξαν όλοι στην παραλία να βοηθήσουν. Καθώς οι περισσότεροι ήταν τουρίστες, δεν γνώριζαν πως δεν επιτρέπεται να πιάσουν το χελωνάκι να το βάλουν οι ίδιοι στο νερό. Φρόντισαν ωστόσο να τους ενημερώσουν οι εργαζόμενοι του εστιατορίου που σχεδόν κάθε βράδυ αυτήν την περίοδο βλέπουν δεκάδες χελωνάκια να βγαίνουν από τις φωλιές και να κατευθύνονται στη θάλασσα.

Πάνω από 10 άτομα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο της ΕΡΤ Χανίων, άνοιξαν στο χελωνάκι δρόμο μέχρι τη θάλασσα, το οποίο στο τέλος τα κατάφερε σκορπίζοντας χαμόγελα στους συγκεντρωμένους. “Είμαστε εδώ μια εβδομάδα, αύριο φεύγουμε, είμαστε τόσο χαρούμενοι με αυτό που ζήσαμε απόψε“, είπε στην ΕΡΤ Χανίων μια τουρίστρια από τη Γερμανία.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έμειναν στην παραλία και άρχισαν να ψάχνουν με τα κινητά τους τηλέφωνα στο σκοτάδι και λίγη ώρα αργότερα οι φωνές τους συγκέντρωσαν εκ νέου τους πελάτες του μαγαζιού. Ένα ακόμα χελωνάκι που είχε βγει από το αυγό αλλά και πάλι είχε πάρει λάθος κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσικό πλέον το Νόβγκοροντσκοε στην Α. Ουκρανία-Θα μπουν στο Κίεβο οι Ρώσοι ενώ οι Ουκρανοί θα είναι ακόμη στο Κούρσκ (Βίντεο)

Η Μόσχα χτυπά το Κίεβο και την Δύση αντιστρέφοντας το “ σχέδιο Κούρσκ” με προέλαση στην Ουκρανία για να αναγκάσει σε...