Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θρίλερ στο λιμάνι του Βόλου: Ξεβράστηκαν νεκρά ψάρια - Τι συνέβη (εικόνες)

Το τελευταίο διάστημα ψάρια από τη λίμνη της Κάρλας έχουν ξεβραστεί στην εκβολή του Ξηριά , δημιουργώντας ένα εξαιρετικά δυσάρεστο θέαμα για Βολιώτες και επισκέπτες.

Το λιμάνι μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε γεμίσει με νεκρά ψάρια, που ξέβρασε η θάλασσα

Πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού, που διοχετεύονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται νεκρά ψάρια στο λιμάνι. Το φαινόμενο, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα taaxydromos.gr, έχει απασχολήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Προστευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία από άλλες περιπτώσεις έχει καταλήξει ότι πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού, που διοχετεύονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας.

Τα ψάρια του γλυκού νερού δεν αντέχουν το αλάτι της θάλασσας. Δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δεσμεύουν οξυγόνο και έτσι πεθαίνουν από ασφυξία.

Δείτε εικόνες:

Τα ψάρια επιπλέουν στο νερό και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση ειδικού διχτυού στον χείμαρρο που καταλήγει στον Παγασητικό από το θυρόφραγμα της Κάρλας, προκειμένου να ανακόψει την πορεία των νεκρών ψαριών προς τον κόλπο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ