Κοινωνία

Πανώλη αιγοπροβάτων: Από Δευτέρα μετακινούνται ξανά ζώα για σφαγή στις περιφέρειες που δεν έχουν πληγεί

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιεί σταδιακή άρση των υπαρχόντων οριζόντιων μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω των κρουσμάτων πανώλης των αιγοπροβάτων που εκδηλώθηκαν σε σε αρκετές περιφέρειες της χώρας.

Κατά πληροφορίες αυτό που αποφασίστηκε είναι από Δευτέρα, 19 Αυγούστου, να επιτρέπεται η μετακίνηση ζώων για σφαγή, στις περιφερειακές ενότητες που δεν έχουν πληγεί από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η σταδιακή άρση θα γίνει με πολύ αυστηρούς κτηνιατρικούς όρους.

Σύμφωνα με το protothema.gr περιφέρειες που έχουν μηδενικά κρούσματα (π.χ. Ήπειρος), θα «ανοίξουν», ενώ θα υπάρξει άρση περιορισμών και σε νομούς περιφερειών που δεν έχουν θέμα π.χ. σε νομούς της Κρήτης.

Ωστόσο για περιοχές που κρίνεται ότι είναι ακόμα επιβαρυμένες, τα μέτρα θα παραμείνουν για ένα διάστημα ακόμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...