Κοινωνία

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου όπου ΙΧ έμεινε στον αέρα στο λιμάνι της Άνδρου

Λιμενικοί στην Κάρυστο συνέλαβαν το καπετάνιο του πλοίου SAONISOS της Saos Ferries μετά τις εικόνες που αποτυπώνουν το όσα ανήκουστα έγιναν στο λιμάνι της Άνδρου χθες απόγευμα Πέμπτης.

Είχε προηγηθεί εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για τις εικόνες με το αυτοκίνητο να φαίνεται να αδυνατεί να ανέβει στο πλοίο με πολίτες να προσπαθούν να το σπρώξουν ενώ και οι ίδιοι τελικά έτρεξαν να επιβιβαστούν.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ


Ο καπετάνιος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία πλοίων.

Οι λιμενικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από τον καπετάνιο όσο και από τα μέλη του πληρώματος με το πλοίο να παραμένει δεμένο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο καπετάνιος αντιλήφθηκε πως κατά την φόρτωση του πλοίου στην Άνδρο ξέσυρε από την κακοκαιρία καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ. Αφότου λύθηκαν οι κάβοι έκρινε πως η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του προς Κάρυστο.

Εκείνη τη στιγμή ένα ΙΧ βρισκόταν στο χείλος της προβλήτας πριν τη μπουκαπόρτα. Μη μπορώντας να προχωρήσει περαιτέρω, επιβάτες και εργαζόμενοι στο πλοίο προσπάθησαν να το σπρώξουν προς τα πίσω, παρά το γεγονός πως το πλοίο αναχωρούσε. Τότε όπως φαίνεται και στο απόσπασμα έτρεξαν να επιβιβαστούν διακινδυνεύοντας τις ζωές τους.

Κατά το περιστατικό συνολικά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και συνολικά επτά επιβάτες, ενώ για το τι ακριβώς συνέβη θα υπάρχει σχετική έρευνα από τη λιμενική αρχή. Για τους επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες μερίμνησε η εταιρεία προκειμένου να διανυκτερεύσουν ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πρώτο δρομολόγιο την Παρασκευή το πρωί.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...