Κοινωνία

Πύργος: Ανατροπή στα αίτια θανάτου του 48χρονου – Πέθανε από στρεπτόκοκκο και όχι από τσίμπημα αράχνης

Ανατροπή έχουμε στην υπόθεση θανάτου του 48χρονου στην Ηλεία, καθώς σε στρεπτόκοκκο και όχι τσίμπημα αράχνης φέρεται να αποδίδει τον θάνατό του η ιατροδικαστής.

Όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, ο θάνατος του άνδρα προήλθε από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης «ερημίτης» και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου υπέκυψε από σηψαιμικό σοκ.

Τελικά όμως και σύμφωνα με την νεκροψία, ο 48χρονος, κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από ιατρικούς κύκλους, μέσω της επισταμένης της εξέτασης η ιατροδικαστής Τσιόλα που διεξήγαγε την νεκροψία παρατήρησε στοιχεία που παρέπεμπαν σε σοβαρή λοίμωξη και έστειλε δείγματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο επιβεβαίωσε ότι αιτία θανάτου του παραθεριστή ήταν ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και για δεύτερο περιστατικό θανάτου από την Αρχαία Ολυμπία υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν σε διερεύνηση και δόθηκαν δείγματα που βρίσκονται προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΠ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ