Κοινωνία

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι υπήκοοι στη Ρόδο για παράνομη είσοδο στη χώρα

Το απόγευμα της Δευτέρας στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς (υπηκόουςΤουρκίας), ηλικίας 42 και 48 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ύποπτο πολυεστερικό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος σημαίας Τουρκίας, με δύο επιβαίνοντες, στη μαρίνα Μανδρακίου στη Ρόδο.

Κατά την διενέργεια νόμιμου ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ιδιοκτήτης του Τ/Χ και ο 48χρονος επιβαίνοντας αυτού, εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Το... πολυδιαφημισμένο σκάφος


Επιπρόσθετα, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο σκάφος διαφημίζεται επανειλημμένα στο διαδίκτυο, σε ανοιχτές πηγές και σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να διενεργεί παράνομες μεταφορές αλλοδαπών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί στην “φωλιά της Αρκούδας”....πως θα βγουν όμως; Μεγάλες μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων και μαζικές συλλήψεις αιχμαλώτων (Βίντεο)

Oryx: Οι δυνάμεις του Κιέβου πληρώνουν τεράστιο τίμημα σε προσωπικό στο Κούρσκ-Η Μόσχα ετοίμασε την μεγαλύτερη παγίδα...