Κοινωνία

Φωτιά-Αττική: Η καταγγελία για βραχυκύκλωμα σε κολώνα ρεύματος και η περίπτωση εμπρησμού (Βίντεο)

Πολλά στρέμματα καμένης γης και εικόνες καταστροφής προκάλεσε η πυρκαγιά που έπληξε την βορειοανατολική Αττική  με περίπου 100.000 στρέμματα να είναι πλέον στάχτη, σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί και μία γυναίκα να έχει απανθρακωθεί στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνούν ήδη τις συνθήκες έναρξης της φωτιάς, ενώ, εξετάζουν το ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα να άρχισε από δύο σημεία ταυτόχρονα (το ένα στην αρχή του χωριού και το άλλο πάνω από το γήπεδο της περιοχής), με διαφορά μόλις μερικών λεπτών, γεγονός που φυσικά παραπέμπει σε εμπρησμό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Καταγγελία για βραχυκύκλωμα σε κολώνα ρεύματος στον Βαρνάβα

Ακόμη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει και μαρτυρία ενός ηλικιωμένου, ηλικίας 76 ετών, ο οποίος αποδίδει το αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς σε βραχυκύκλωμα στύλου της ΔΕΗ

Ο άνδρας, κάτοικος του χωριού Αμάλθεια, υποστηρίζει πως η φωτιά που άρχισε στις 15:03 της Κυριακής (11/08), «ξέσπασε» δίπλα στο σπίτι του, πολύ πιθανό από βραχυκύκλωμα σε κολώνα ηλεκτροδότησης που έχει τοποθετηθεί στη γωνία της κατοικίας του.

Ο ηλικιωμένος έδωσε κατάθεση στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, με στελέχη να σπεύδουν στο σημείο, προκειμένου να ελέγξουν εάν υπάρχουν ευρήματα που να συνηγορούν ως προς τους ισχυρισμούς του. Όπως διπιστώθηκε, πάνω στον ξύλινο στύλο υπάρχει ένα καψαλισμένο σημείο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο υπήρξε μία φθορά σε μεταλλικό στήριγμα.

Δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα στα καλώδια και σύμφωνα με τον άνδρα, είναι πάρα πολύ πιθανό να έπεσε ένα πυρακτωμένο κομμάτι των καλωδίων στα ξερά χόρτα, προκαλώντας την «πύρινη κόλαση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί στην “φωλιά της Αρκούδας”....πως θα βγουν όμως; Μεγάλες μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων και μαζικές συλλήψεις αιχμαλώτων (Βίντεο)

Oryx: Οι δυνάμεις του Κιέβου πληρώνουν τεράστιο τίμημα σε προσωπικό στο Κούρσκ-Η Μόσχα ετοίμασε την μεγαλύτερη παγίδα...