Κοινωνία

Η μάχη με τις φλόγες για να σωθούν τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ και της Πεντέλης (Βίντεο)

Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την καταστροφή της Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Οι πύρινες γλώσσες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής σχεδόν από την Μονή του θαυματουργού Οσίου που είναι τόπος λατρείας των Ορθοδόξων από πολλά σημεία της χώρας και όχι μόνο.

Οι άνεμοι εξακολουθούν και είναι πολύ ισχυροί εντάσεως 7 και 8 μποφόρ. Η φωτιά, με την ενίσχυση των ισχυρών ανέμων έντασης 7-8 μποφόρ, έχει εξαπλωθεί ταχύτατα, δημιουργώντας ένα πύρινο μέτωπο που υπερβαίνει τα 20 χιλιόμετρα.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και η Μονή Πεντέλης εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι μεταβαλλόμενες συνθήκες καθιστούν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Η πυρκαγιά στην Αττική έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και αναστάτωση, με τα τρία κύρια μέτωπα στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη να δυσκολεύουν ιδιαίτερα το έργο της κατάσβεσης. Η συνεχής αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων, που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, εκκενώθηκαν αρκετοί οικισμοί, όπως η Νέα και η Παλιά Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Άγιος Σπυρίδωνας και Ανατολή Νέας Μάκρης. Επίσης, εκκενώθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η ΕΛΑΣ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες απομακρύνσεις πολιτών που κινδύνευαν και έχει εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες εκκένωσης και να αποφεύγουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στον Μαραθώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα 2ου βαθμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ