Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δραματικές δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα: «Έχει καεί σχεδόν το 30% του Δήμου μας»

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο Δήμο Μαραθώνα με το πύρινο μέτωπο να παραμένει σε ισχύ. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας μιλώντας στο in τόνισε ότι ο δήμος έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

«Δύσκολο να αποτιμήσουμε τις καμένες εκτάσεις τώρα. Αλλά με πρόχειρους υπολογισμούς και όσο έχουμε δει πρέπει να έχει καεί το 30% σχεδόν του Δήμου. Στο Βαρνάβα έχουμε κάποιες καμένες οικίες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τηλεφωνώ διαρκώς προς όλους προκειμένου να σταλούν εναέρια μέσα που έχουμε να δούμε να πετάνε αεροπλάνα εδώ και ώρες», είπε στο in ο Στέργιος Τσίρκας, Δήμαρχος Μαραθώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενημέρωση του Δήμου Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνα ενημέρωσε τους πολίτες για την ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή των πληγέντων: «Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι), λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξεκίνησε εχθές και εξακολουθεί να μαίνεται στην Αττική.

Την πλατφόρμα δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί εδώ:

https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 20 47 893.

Να τονίσουμε εδώ ότι η διαδικασία για την υποβολή αιτήματος στην πλατφόρμα είναι απλή και απαιτείβασικά στοιχεία ταυτοποίησης. Εάν, ωστόσο, όποιος συμπολίτης μας αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη συμπλήρωση των στοιχείων του, μπορεί να απευθυνθεί για συνδρομή -έστω και τηλεφωνικά- σε οποιοδήποτε Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Μαραθώνος».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ