Κοινωνία

Αστυνομικοί απεγκλωβίζουν πολίτες από τα πύρινα μέτωπα - «Κέντρο, τους έχουμε βάλει σε όχημα»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στις περιοχές που καίγονται στη βορειοανατολική Αττική με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες και τους αστυνομικούς να τους συνδράμουν απεγκλωβίζοντας και απομακρύοντας κατοίκους που δεν έχουν τρόπο να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρακτηριστικό το βίντεο που ακολουθεί με αστυνομικούς να προσπαθούν να απομακρύνουν έγκαιρα ηλικιωμένους ενώ οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

«Κέντρο, τους έχουμε βάλει σε όχημα και προσπαθούμε να τους διώξουμε» ακούγονται οι αστυνομικοί να διαβιβάζουν προς το κέντρο.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό μέχρι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 250 απεγκλωβισμοί από άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ.

Χαρακτηριστικός της αυτοθυσίας το βίντεο από όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί κοντά στο φράγμα του Μαραθώνα όταν χρειάστηκε να περάσουν μέσα από τη φωτιά για να απομακρύνουν πολίτες από την περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το περιπολικό, οι άνδρες της ΟΠΚΕ και της Τροχαίας πρόλαβαν τελευταία στιγμή να μην εγκλωβιστούν.

 Αστυνομικοί δεν διστάζουν, μάλιστα, να πιάσουν και τη μάνικα για να βοηθήσουν με μικροεστίες φωτιάς προκειμένου αυτές να μην αναζωπυρωθούν και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής όπου μαίνεται η φωτιά βρίσκονται και επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχηματα, 36 μηχανες, 3 λεωφορεια και 4 βαν
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ