Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σε προχωρημένο στάδιο ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό της Αθήνας - Ίλιον–Ομόνοια σε 15 λεπτά!


Σε προχωρημένο στάδιο, για την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, βρίσκεται ο διαγωνισμός που αφορά στην επέκταση του Μετρό της Αθήνας στις πυκνοκατοικημένες δυτικές συνοικίες της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το έργο αυτό ο μητροπολιτικός σιδηρόδρομος θα συνδέσει ακόμα περισσότερες περιοχές στις πολυπληθείς περιοχές του Περιστερίου, της Πετρούπολης και του Ιλίου, καθώς προβλέπεται μια επέκταση με 3 νέους σταθμούς.

Η επέκταση αυτή θα είναι για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ένα από τα μεγαλύτερα συγκοινωνιακά επιτεύγματα των επομένων ετών και εντάσσεται στον προγραμματισμό και για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας. Με την λειτουργία του η διαδρομή από το Ίλιον μέχρι την Ομόνοια θα διαρκεί περίπου 15 λεπτά, ενώ το μέσο θα φτάσει σχεδόν μέχρι τα όρια του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ο επιβάτης θα μπορεί να διανύσει ολόκληρη τη γραμμή 2 από το Ίλιον μέχρι το Ελληνικό, σε κάτι περισσότερο από 30 λεπτά ενώ με μια μετεπιβίβαση στην Ομόνοια θα φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά σε περίπου 35 λεπτά.

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις 3 Μαϊου 2023 με την εκδήλωση ενδιαφέροντος προσέλκυσε συνολικά 4 σχήματα: ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ