Κοινωνία

Εξαπάτησαν δυο πολίτες με διαφορετικούς τρόπους στην Κέρκυρα

Εξελίσσονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Κέρκυρας για την εξιχνίαση δυο περιστατικών απάτης με θύματα κατοίκους του νησιού, που εξαπατήθηκαν από επιτήδειους με διαφορετικούς τρόπους και είδαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αδειάζουν.

Στην πρώτη περίπτωση, θύμα ήταν ένας άνδρας στον οποίο τηλεφώνησε ένας άγνωστος που προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος λογιστικού γραφείου και τον έπεισε να του δώσει τους απόρρητους κωδικούς της τραπεζικής κάρτας του, με το πρόσχημα ότι θα προχωρούσε στην κατάθεση επιδόματος που δήθεν εδικαιούτο συγγενικό του πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό, ο δράστης κατάφερε να μεταφέρει από τον λογαριασμό του ανυποψίαστου άνδρα το ποσό των 2.058 ευρώ.

Στο δεύτερο περιστατικό απάτης, θύμα ήταν άλλος ένας κάτοικος της Κέρκυρας ο οποίος εντόπισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την αγγελία που είχε αναρτήσει άγνωστος για την πώληση ενός αυτοκινήτου. Αφού επικοινώνησε μαζί του, συμφώνησαν να καταθέσει 2.363 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, πράγμα που έκανε αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το ελληνικό κράτος δεν "παράγγειλε" νέα αντι-drone συστήματα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ενώ προωθεί την προμήθεια του ισραηλινού συστήματος C-UAS;

Μεγάλο παρασκήνιο σχετικά με την παραγγελία αντι-drone συστημάτων για τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού μας Ναυτικού...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησαν άγρια αντίποινα-Ρωσικά ΜΜΕ: Εξοντώθηκαν τρεις υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς της (Βίντεο)

Οι Ρώσοι απέκρουσαν απόπειρα των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο ενώ εκδίωξαν επίλεκτες δυνάμεις του Κιέβου και...