Κοινωνία

Αλλοδαποί εξαπάτησαν ηλικιωμένο ότι δήθεν είχε τραυματιστεί η κόρη του και του άρπαξαν 20.000 ευρώ

Έπεισαν ηλικιωμένο ότι δήθεν η κόρη του έχει τραυματιστεί και χρειάζεται χρήματα για χειρουργική επέμβαση και του απέσπασαν 20.000 ευρώ. Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, σε περιοχή της Πιερίας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις 14 Ιουνίου 2024, συνεργός τους τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, που όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέλαβαν οι δύο προαναφερόμενοι άνδρες, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση στο Κούρσκ: Ήρθαν οι εξολοθρευτές Τσετσένοι κατά των Ουκρανών που έχουν καταλάβει στρατηγικό αγωγό φυσικού αερίου (Βίντεο)

Σώθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος που χθες ήταν “ νεκρός” για δυτικά ΜΜΕ-Συγκροτήθηκαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις που...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησαν άγρια αντίποινα-Ρωσικά ΜΜΕ: Εξοντώθηκαν τρεις υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς της (Βίντεο)

Οι Ρώσοι απέκρουσαν απόπειρα των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο ενώ εκδίωξαν επίλεκτες δυνάμεις του Κιέβου και...