Κοινωνία

Καλαμάτα: Σύλληψη 3 Ιρανών ως διακινητών των διασωθέντων προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Πύλου

Στη σύλληψη 3 ατόμων, δυο ανδρών ηλικίας 48 και 36 ετών αντίστοιχα καθώς και μιας γυναίκας 26 ετών, Ιρανικής καταγωγής, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές της Καλαμάτας, καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση φέρεται να εμπλέκονται με τη παράνομη διακίνηση των προσφύγων και μεταναστών που διασώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 112 ν,μ. ΝΔ της Πύλου, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο.

Το ταξίδι τους, είχε ξεκινήσει 5 μέρες πριν από λιμάνι της Αλικαρνασσού της Τουρκίας και προορισμό είχαν την Ιταλία.

Οι 3 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές στα δικαστήρια Καλαμάτας ενώ οι υπόλοιποι 74 διασωθέντες θα αναχωρήσουν σήμερα από το χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου φιλοξενήθηκαν προσωρινά, κατά πάσα πιθανότητα, για την οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Μαλακάσα της Αττικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα! Η Μόσχα χτύπησε το Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 της Β. Κορέας προκαλώντας τρομερή καταστροφή (Βίντεο)

Τουλάχιστον 5 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στην επικράτεια της πόλης, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική...