Κοινωνία

«Εισιτήριο» 10 ευρώ κατά του υπερτουρισμού στη Σαντορίνη– Πώς θα λειτουργεί

Aύξηση της τιμής καθόδου για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στη Σαντορίνη μελετά η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το «εισιτήριο» είναι μόλις δύο ευρώ και όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» κυβερνητικό στέλεχος «δεν μπορεί να είναι κάτω από δέκα ευρώ». Καταλαβαίνει κανείς ότι εφόσον αποφασιστεί αύξηση, αυτή θα αντιστοιχεί σε τουλάχιστον πενταπλασιασμό της τιμής.

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το μέτρο μπορεί να λειτουργήσει και κατά του υπερτουρισμού, με πρότυπο και την πόλη της Βενετίας που εφαρμόζει κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν, ωστόσο, απόψεις που εκτιμούν ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας -που καταβάλλουν σημαντικά ποσά για να ταξιδέψουν ως τη Σαντορίνη- δεν θα… διστάσουν μπροστά στα δέκα ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ έχει δρομολογηθεί και εκπόνηση μελέτης ώστε να προσδιοριστεί ο ανώτατος ημερήσιος αριθμός  επισκεπτών που μπορεί να δεχθεί το νησί. Σήμερα το πλαφόν είναι 8.000 επισκέπτες, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ημερόπλοια, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Είναι ενδεικτικό ότι για την Τετάρτη 7 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να αφιχθούν στη Σαντορίνη επτά πλοία -εκτός των πλοίων της γραμμής- με περισσότερους από 10.000 επιβάτες.

Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», η Σαντορίνη θα αντιμετωπιστεί ως ειδικό πρότζεκτ εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής πίεσης που δέχεται. Ανάσα στο νησί αναμένεται να δώσει η κατασκευή νέου λιμανιού στον Μονόλιθο. Πρόσφατο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN επισήμαινε ότι παρά την μεγάλη κίνηση λόγω κρουαζιέρας, φέτος τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης δεν έχουν τις πληρότητες παλαιότερων ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα! Η Μόσχα χτύπησε το Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 της Β. Κορέας προκαλώντας τρομερή καταστροφή (Βίντεο)

Τουλάχιστον 5 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στην επικράτεια της πόλης, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική...