Κοινωνία

Τροχαία: Μπαράζ ελέγχων - Ποιοι οδηγοί μπαίνουν από σήμερα στο στόχαστρο

Στους Ευρωπαϊκούς δρόμους βγαίνουν από σήμερα τα ραντάρ της τροχαίας, αναζητώντας υπόπτους για παραβάσεις που συνδέονται άμεσα με σοβαρά τροχαία ατυχήματα. 

Τα συγκεκριμένα μέτρα ξεκίνησαν από χθες (05/08) τα οποία διενεργούνται από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας “Roadpol” και θα διαρκέσει μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 11 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για μια εκστρατεία στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών, και αφορά στην εντατικοποίηση των ελέγχων για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων.

Η έναρξη των ελέγχων του καλοκαιριού σηματοδοτεί την αυξημένη παρουσία ραντάρ ταχύτητας στους δρόμους των συμμετεχουσών ευρωπαϊκών χωρών, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποτραπεί η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα -εκ των βασικών αιτιών πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων.

Σύμφωνα με αναφορές ξένων ΜΜΕ, στην εκστρατεία συμμετέχουν περίπου 15.000 αστυνομικοί από όλη την Ευρώπη, ενώ κατά μέσο όρο γίνονται πάνω από 3 εκατομμύρια έλεγχοι οχημάτων.

Δημοσιεύματα, επίσης, αναφέρουν ότι την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου ελέγχων βεβαιώθηκαν πάνω από 650.000 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των οδηγών, όπως αναφέρουν στελέχη της τροχαίας Ευρωπαϊκών χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ