Κοινωνία

Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση άγριου αλόγου που εγκλωβίστηκε σε δεξαμενή ποτίσματος στη Ροδόπη

Χθες απόγευμα Τρίτης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης άγριου αλόγου που κράτησε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα στον Πολύανθο Ροδόπης, διότι το ζώο στην προσπάθεια του να πιεί νερό, γλίστρησε και έπεσε σε μια δεξαμενή ποτίσματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το άλογο κολυμπούσε επί ώρες στην δεξαμενή και ήταν εξαντλημένο, ενώ κάποια στιγμή το απόγευμα ένας αγρότης το αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Αμέσως συνέδραμε και ο Δήμος Ιάσμου με προσωπικό και μηχανήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε άντληση των υδάτων της δεξαμενής, σε μια μάχη με τον χρόνο, ενώ στη συνέχεια έγινε προσπάθεια αναισθητοποίησης του, η οποία δεν ήταν αποτελεσματική.

Δύο εθελοντές από το χωριό Πολύανθος που ασχολούνται με χωματουργικά, μετέφεραν αμμοχάλικο με ένα φορτηγό και με το σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Ιάσμου, δημιούργησαν μια ράμπα, ώστε το άλογο να μπορέσει να ανεβεί και να εξέλθει της δεξαμενής.

Όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, αποχώρησαν οι Δυνάμεις της 4η ΕΜΑΚ, το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Ιάσμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου, προκειμένου το άλογο να ηρεμήσει και να μπορέσει να ανέβει από την ράμπα, όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...