Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε την 5χρονη εγγονή της και την κατήγγειλε η υπάλληλος καταστήματος - Απαλλάχθηκε από την κατηγορία με τις… ευλογίες της μητέρας

Χτύπησε την 5χρονη εγγονή της μέσα σε παντοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την κατήγγειλε η υπάλληλος, συνελήφθη, όμως την… γλίτωσε χωρίς συνέπειες καθώς οι γονείς δεν υπέβαλαν έγκληση εναντίον της.

«Πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης μια 50χρονη γυναίκα και θύμα το κορίτσι, πέντε ετών, που δέχθηκε ένα δυνατό τράβηγμα στα μαλλιά της, χτύπημα στο κεφάλι από το χέρι της κατηγορούμενης αλλά και απειλές ότι θα την στείλει στον… αγύριστο, αν δε σταματήσει να κλαίει, μετά τη βίαιη συμπεριφορά εναντίον της. Κι όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα ματιά μιας εργαζόμενης η οποία δεν έμεινε άπραγη και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το μαγαζί.

Οι αστυνομικοί, αξιολογώντας ως σοβαρή την καταγγελία, χρειάστηκαν μόλις μερικά λεπτά για να εντοπίσουν τη γυναίκα με το ανήλικο παιδί και να προχωρήσουν στη σύλληψή της και μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Μετά την ακροαματική διαδικασία και αξιολογώντας τα πραγματικά περαστικά, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε «όλως ελαφρά σωματική βλάβη» με την 50χρονη να απαλλάσσεται από τη κατηγορία, καθώς οι γονείς της ανήλικης δεν θέλησαν να υποβάλουν έγκληση εναντίον της, όπως απαιτείται.

Το περιστατικό

Το συμβάν σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου. Όπως κατέθεσε η υπάλληλος του παντοπωλείου είδε την κατηγορούμενη να μπαίνει στο μαγαζί μαζί με έναν άντρα και το 5χρονο κοριτσάκι, ενώ μετά από λίγα λεπτά άκουσε το παιδί να κλαίει και τη γυναίκα το βρίζει και να το απειλεί ότι θα το στείλει στον αγύριστο.

«Το χτύπησε δυνατά με την παλάμη της στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μετά πήρε το παιδί και τον κύριο και ξεκίνησαν να περπατούν στην κεντρική οδό. Λίγα μέτρα πιο κάτω γύρισε ξανά με τη βία το παιδί, το τράβηξε από τα μαλλιά και το ξανά χτύπησε στο κεφάλι. Πέρασαν μπροστά από το μαγαζί και άκουσα την κατηγορούμενη να λέει, απευθυνόμενη στο κοριτσάκι, "θα σε στείλω στη μάνα σου" και τότε ήταν που "ηλεκτρίστηκα"» περιέγραψε η γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκαρισμένη από το περιστατικό και αντιλαμβανόμενη ότι η 50χρονη δεν είναι η μητέρα του κοριτσιού, η εργαζόμενη έσπευσε να ενημερώσει τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο και εκείνη με τη σειρά τους πέρασαν χειροπέδες στη γιαγιά του παιδιού.

«Το παιδί έκλαιγε συνέχεια αφού η γυναίκα το χτυπούσε, ήταν τρομερό αυτό που έγινε» σημείωσε η εργαζόμενη στη κατάθεσή της στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι το συμβάν έχει καταγραφεί και από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

«Δε πιστεύω ότι το χτύπησε»

Η μητέρα του κοριτσιού, η οποία δεν ήταν παρούσα στο συμβάν, κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε καμία περίπτωση δε πιστεύει ότι η μητέρα της χτύπησε την κόρη της καθώς την αγαπάει. «Δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι στο παιδί, θα μου το έλεγε η κόρη μου η οποία είναι πιο έξυπνη από εμένα. Η εργαζόμενη έτρεξε στην αστυνομία γιατί την είδε να κλαίει» είπε.

Στο μεταξύ, ο σύντροφός της κατηγορούμενης, ανέφερε στο δικαστήριο πως πράγματι η γυναίκα τράβηξε από τα μαλλιά το παιδί αλλά αρνήθηκε ότι την είδε να το χτυπάει με το χέρι της.

Στην απολογία της η 50χρονη υποστήριξε ότι δε θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί καθώς το αγαπάει ενώ έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό λέγοντας ότι μπήκε στο κατάστημα για να αγοράσει δύο μπουκαλάκια νερό προκειμένου να καθαρίσει το πρόσωπο του παιδιού καθώς είχε λερωθεί και ότι το κορίτσι άρχισε να κλαίει. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι την έπιασε πίσω από το κεφάλι για να φύγουν και ότι δε τη χτύπησε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...