Κοινωνία

Δούκας: Εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του οδηγού απορριμματοφόρου στον ΧΥΤΑ Φυλής

«Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για τον δήμο της Αθήνας, μετά την απώλεια της ζωής υπαλλήλου καθαριότητας, εν ώρα εργασίας, στη Φυλή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους εργαζομένους στην καθαριότητα που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για να κρατήσουν την πόλη μας καθαρή».

Αυτό είναι το συλλυπητήριο μήνυμα που δημοσίευσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά την είδηση για την απώλεια του οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου Αλίμου σήμερα ξημερώματα Κυριακής.
 

Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού - Γιατί «τσούλησε» το απορριμματοφόρο

Μια αδιανόητη τραγωδία γράφτηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, όπου ένας 57χρονος οδηγός απορριμματοφόρου έχασε τη ζωή του, καθώς παρασύρθηκε από το όχημα του.

Λίγο μετά τις 8:30, ο άτυχος οδηγός, αφού άδειασε τους κάδους στο χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων μέσα στη χωματερή, στη συνέχεια κατέβηκε από το όχημα, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες «τσούλησε» και έπεσε πάνω του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο κεφάλι.

Ο 57χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ένω η σορός του αναμένεται να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή.

Στο σημείο διενεργούν έρευνα οι Αστυνομικοί, οι οποίοι ελέγχουν το απορριμματοφόρο προκειμένου να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος την ώρα που οι συνάδελφοι του 57χρονου αναζητούν απαντήσεις για το τι προκάλεσε την τραγωδία.

«Ο συνάδελφος μόλις είχε αδειάσει και κατά την πορεία της διαδρομής κατέβηκε από το απορριμματοφόρο. Το αμάξι έφυγε και πέρασε από πάνω του, του... Κανείς δεν γνωρίζει αν κατέβηκε και του λύθηκε το χειρόφρενο ή αν του έφυγε το όχημα γιατί στο σημείο εκείνο γλιστρά ο δρόμος. Έχει ξανακάνει αυτή τη διαδικασία πάρα πολλές φορές και σε πιο δύσκολες συνθήκες, ήταν έμπειρος οδηγός. Η Αστυνομία θα βρει τι ακριβώς έχει γίνει. Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν πάνω σε ώρα εργασίας. Έχουμε χάσει πάνω από 40 συναδέλφους εν ώρα εργασίας», λέει στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινήτων του Δήμου Αθηναίων «Η Πρόοδος», ο κ. Ηλίας Κουτσιμπέλης.

Ο 57χρονος οδηγός, με καταγωγή από την Μεσσηνία, ήταν μόνιμος υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων και ήταν παντρεμένος με μια κόρη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...