Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στο στόχαστρο ανθελλήνων τουρκόφιλων μπήκε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και σύγχρονων στρατιωτικών τεχνολογιών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στα «ελληνόφωνα σκουλήκια που απειλούν»!

«Να ενημερώσω τα ελληνόφωνα σκουλήκια που απειλούν ότι δεν έχω ούτε όπλα ούτε σωματοφύλακες, ας έλθουν. Στο λαϊκό Γκύζη», έγραψε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, με αφορμή τις αποκαλύψεις του στο newsbreak.gr για το τι συνέβη πραγματικά στην Κάσο!

 

 

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα η Τουρκία που επέστρεψε και κλιμακώνει την ένταση, τόσο σε επίπεδο στρατιωτικών κινήσεων, όπως και φραστικά: Η πόντιση ενός καλωδίου μισό μίλι εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων οδήγησε πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία νότια του στενού Κάσου - Καρπάθου το απόγευμα της Δευτέραςενώ περισσεύουν πλέον οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων επισήμων, ακόμα και για την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από συναυλία στο Τσεσμέ, λόγω της ύπαρξης ενός γιγαντιαίου πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε ό,τι αφορά το καλώδιο, είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να επιβάλει το Τουρκολυβικό Μνημόνιο και την διεκδίκηση επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ζήτησαν από το ιταλικό σκάφος Ievoli Relume να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εργασιών του καθώς - όπως υποστήριξαν - πρόκειται για περιοχή της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας». Να σημειωθεί ότι το πλοίο πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχει γίνει προσπάθεια παρεμπόδισης του πλοίου ενώ στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος»,η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και περιπολικό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού.

Η Τουρκία επίσημα διεκδικεί το όνειρο της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Με την επιστολή αυτή ουσιαστικά πρώτη φορά αποτυπώθηκε επισήμως από την Τουρκία η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας που με συνυπολογισμό του παράνομου Τουρκολυβικού Μνημονίου φθάνει μέχρι τα ανατολικά όρια των χωρικών υδάτων των ελληνικών νησιών στην περιοχή.

Οι Τουρκικές Αρχές δήλωναν ακόμη ότι όλες οι ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή «τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας» θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

Συνεχής η ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων 


Κλιμακώνοντας την τακτική των προκλήσεων, η παρουσία του ιταλικού ερευνητικού «Ievoli Relume», προκάλεσε αρχικά την ανάπτυξη δύο φρεγατών και μιας κορβέτας του τουρικού Πολεμικού Ναυτικού (Gokova, Gokcu και Beykoz) σε περιοχή η οποία βρίσκεται μόλις έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Η ελληνική απάντηση ήταν αρχικά με την παρουσία της κανονιοφόρου «Αήττητος» και στη συνέχεια με την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς». Τα δύο ελληνικά πολεμικά πλοία βρέθηκαν στα στενά Κάσου – Καρπάθου, σε ικανή δηλαδή απόσταση από τις έρευνες του ιταλικού πλοίου.

Η Τουρκία, όμως, συνέχισε να ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή καθώς μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας έφτασαν στην ίδια περιοχή άλλες δύο πυραυλάκατοι, με την Αθήνα να μην επιλέγει περαιτέρω κλιμάκωση στέλνοντας και ένα περιπολικό ανοιχτης θαλάσσης του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι το «Ievoli Relume» κινείται βάσει NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (693/24), με στόχο «επιχείρηση έρευνας για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...