Κοινωνία

Φωτιά στη στοά του θεάτρου Μπρόντγουαιη στο κέντρο της Αθήνας – Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 10 άτομα (Βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξημερώματα προς Πέμπτη (25.7.2024) σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από κατοίκους της οδού Αγίου Μελετίου για πυκνό καπνό να βγαίνει από τη στοά του Θεάτρου «Μπρόντγουαιη» στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, επρόκειτο για φωτιά που ξεκίνησε από υπόγειο χώρο συνάθροισης (καφέ), που βρίσκεται εντός της ιστορικής στοάς.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, όμως όταν έφτασαν ζήτησαν ενισχύσεις, καθώς η πυρκαγιά είχε λάβει διαστάσεις στον υπόγειο χώρο, ενώ οι καπνοί είχαν «πλημμυρίσει» την πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη στοά. Η Πυροσβετική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ενοίκων με τη χρήση κλίμακας από διαμερίσματα της πολυκατοικίας

Η φωτιά δεν έχει επεκταθεί στια διαμερίσματα της πολυκατοικίας, υπάρχει όμως πρόβλημα λόγω του έντονου καπνού. 

Στο σημείο βρέθηκαν να επιχειρούν τελικά 32 πυροσβέστες με 8 οχήματα της Πυροσβεστικής, ένα εξ αυτών κλιμακοφόρο – δηλαδή με σκάλα, ενώ ήδη οι πυροσβέστες είχαν αρχίσει να κατεβάζουν κόσμο από τον ημιώροφο και τον πρώτο όροφο, χρησιμοποιώντας σκάλες στα μπαλκόνια.

Ταυτόχρονα, πολυάριθμη αστυνομική δύναμη έκλεισε την Αγίου Μελετίου, στο τμήμα από την Πατησίων έως την Γ’ Σεπτεμβρίου, και προσπαθούσε να συνδράμει τους πυροσβέστες.

Ακολούθησαν σκηνές αγωνίας καθώς συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτιρίου προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους και να τους δώσουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, καθώς οι διάδρομοι του κτιρίου ήταν γεμάτοι καπνό και δεν ήταν δυνατή η διαφυγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...