Κοινωνία

«Είμαι ο Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω»- Δανός υποστηρίζει πως μπορεί να είναι το παιδί που απήχθη πριν από 33 χρόνια στην Κω

Δεν έχει τέλος το μυστήριο του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε πριν από 33 χρόνια, στις 24 Ιουλίου 1991, σε ηλικία 21 μηνών, στην Κω.

Αυτή τη φορά, ένας Δανός ισχυρίζεται ότι μπορεί να είναι το παιδί που απήχθη τότε, αν και η μητέρα του Μπεν, απογοητευμένη από τις αλλεπάλληλες έρευνες τα προηγούμενα χρόνια, δεν δείχνει ότι αναπτερώνονται οι ελπίδες της για τον εντοπισμό του παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Daily Mail», ένας άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται και ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Ο άνδρας είπε ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο.

Από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, 51 ετών, δήλωσε ότι αρνείται να αναπτερώσει τις ελπίδες της, αφού έχει βρεθεί μάταια σε παρόμοια θέση πολλές φορές στο παρελθόν και έχει απογοητευτεί.

«Αυτός ο άντρας ψάχνει την πραγματική του οικογένεια και έδωσε στην αστυνομία της Δανίας ένα δείγμα του DNA του» δήλωσε η μητέρα του Μπεν στην εφημερίδα «Mirror».
«Μερικοί άνθρωποι στην Κω λένε ψέματα εδώ και 27 χρόνια και έχουμε υποστεί χρόνια βασανιστηρίων, αργών βασανιστηρίων» συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές κατά προσώπων στο νησί που ενδεχομένως γνωρίζουν την τύχη του παιδιού της.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 300 αναφορές θέασης του παιδιού, αλλά κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί ποτέ. Από το 2017 η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Μπεν βρίσκεται θαμμένος στην Κω, ενώ ιδιώτες ερευνητές εκτιμούν πως σκοτώθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.

Την ημέρα της εξαφάνισης ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του είχε πάει να εργαστεί σε τοπικό ξενοδοχείο.

Το 2003, λίγο πριν από τη δωδέκατη επέτειο της εξαφάνισης του Μπεν, ιδιωτικός ανακριτής, σε συνεργασία με την ομάδα απεικόνισης προσώπων της μητροπολιτικής αστυνομίας, δημιούργησαν μια ψηφιακά ενημερωμένη φωτογραφία του παιδιού, όπως θα ήταν σε ηλικία 13 ετών.

Τον Οκτώβριο του 2012 η Ελληνική Αστυνομία άρχισε επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο ο Μπεν εξαφανίστηκε, έπειτα από μια σειρά πληροφοριών ότι είχε θαφτεί κατά λάθος από έναν οδηγό εκσκαφέα οικοδομικών μπάζων σε κοντινή απόσταση. Και αυτή η επιχείρηση απέτυχε να εντοπίσει κάποιο ίχνος του παιδιού.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Αστυνομία ενημέρωσε την τραγική μητέρα ότι είχαν πληροφορίες ότι χειριστής εκσκαφέα που πέθανε το 2015 είχε πει ότι ο Μπεν είχε σκοτωθεί σε ένα ατύχημα και είχε καλύψει το πτώμα σε ένα πηγάδι. Ακολούθησαν νέες ανασκαφές και έρευνες σε πάνω από 800 τόνους χρώματος, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ