Κοινωνία

ΔΥΠΑ: 50.000 νέες θέσεις εργασίας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Στο στάδιο προετοιμασίας των προσκλήσεων, που θα δημοσιευτούν σύντομα, είναι το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με κονδύλια του ΕΣΠΑ για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ξεπεράσει το μισό δισ. ευρώ θα οποία θα διοχετεύσει η ΔΥΠΑ για την δημιουργία 40.000 νέων θέσεων εργασίας αλλά και την δημιουργία 10.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών, πρώην ανέργων, οι οποίοι θα λάβουν επιχορηγήσεις για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση.

Η δράση, μάλιστα, είχε εγκριθεί από τον Απρίλιο και μετά από το προπαρασκευαστικό στάδιο είναι πλέον ένα βήμα πριν την δημοσίευση της πρόσκλησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...