Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Θέρμη (βίντεο)

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην περιοχή Λιβάδι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης αλλά και στην Καλλιρόη στο Κιλκίς. 

Στη φωτιά σε δασική έκταση στη Θέρμη έσπευσαν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ 15 οχήματα και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καλλιρόη στο Κιλκίς δεν κινδύνευσε κάποιος οικισμός, ενώ για την κατάσβεση επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Νωρίτερα, οριοθετήθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κυριακή, στο Σουφλί Έβρου. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση ενώ το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσκόλεψε το δύσβατο της περιοχής. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη και επιχείρησαν 86 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΟΔΕ, 27 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα/υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο του Evros-news.gr:

 

Σημειώνεται ότι σε 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Μάλιστα, όπως επισήμαναν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, οι 11 από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και χρειάστηκε η συνδρομή εναερίων μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προτού απειλήσουν οικισμούς και μεγάλες δασικές εκτάσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...