Κοινωνία

Εύβοια: Νεκρός 23χρονος από θερμοπληξία - Συνελήφθησαν οι γονείς του

Όλα έγιναν στην Ερέτρια, όπου βρίσκονταν ο άτυχος νεαρός με τους γονείς του. Ο 23χρονος από την Αλβανία που αντιμετώπιζε νευροψυχολογική διαταραχή (αυτισμό – με νοητική υστέρηση), εντοπίστηκε κλεισμένος μέσα στο αυτοκίνητο των γονέων του, που ήταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο έξω από το σπίτι που έμεναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 23χρονος έχασε τις αισθήσεις του από την πολύωρη παραμονή στην ζέστη και τον ήλιο, χωρίς να γίνει αντιληπτός εγκαίρως από τους γονείς του, 56 ετών ο πατέρας και 48 ετών αντίστοιχα η μητέρα.

Στις 12:00 το μεσημέρι που τον εντόπισαν, τον μετέφεραν με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε χθες αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, ο άτυχος 23χρονος διεκομίσθη εκεί, χωρίς επίπεδο συνείδησης, μετά από την πολύωρη αναμονή σε αυτοκίνητο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γονείς του συνελήφθησαν και με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για Έκθεση σε βάρος του γιου τους, θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Από στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του άτυχου 23χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλήσεις για βοήθεια μετά από συμπτώματα θερμοπληξίας

Από την 1η Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 51 άνθρωποι στην Αττική ζήτησαν τη βοήθεια του ΕΚΑΒ για να αντιμετωπίσουν συμπτώματα θερμοπληξίας λόγω του καύσωνα, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr – οι 23 από αυτούς είχαν βαρύτερη κλινική εικόνα και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Αύξηση στις κλήσεις κατά 25% σημειώθηκε μόλις μέσα σε δύο ημέρες, καθώς τα 10 από τα 51 άτομα κάλεσαν το 166 από την Τετάρτη (10.07.2024) έως την Παρασκευή (12.07.2024). Οι περισσότεροι δήλωσαν εξάντληση, ναυτία, εμετούς, τάση για λιποθυμία και αδυναμία λόγω ζέστης.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες, αφού αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου του παρατεταμένου καύσωνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...