Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου! Mέχρι και το κλειστό του Tae Kwon Do φέρεται να είχε εκμισθωθεί παράνομα

Σε παράνομες μισθώσεις ακινήτων, χωρίς ποτέ το Δημόσιο να εισπράττει έσοδο, φαίνεται ότι προέβαιναν κυκλώματα υπαλλήλων του Δημοσίου ή και υπεργολάβων διαχειριστών των ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πριν από λίγες η νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ -που ανέλαβε στα τέλη του 2023 με εντολή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει στην εξυγίανση του φορέα και την αξιοποίηση της περιουσίας του- κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη βιαιοπραγία σε βάρος στελέχου της.

Ο υπάλληλος της ΕΤΑΔ που είχε αναλάβει την επίβλεψη του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων, των ενοικιάσεων δηλαδή ακινήτων του χαρτοφυλακίου της για μικρές περιόδου, ακόμη και για λίγες ημέρες, όπως γίνεται σε περιπτώσεις σταδίων, χώρων εκδηλώσεων και άλλων τέτοιων περιπτώσεων, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, λίγο καιρό αφότου είχε αντικαταστήσει άλλον υπάλληλο για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες ότι δεν δούλευε σωστά.

Η ΕΤΑΔ έχει αρχίσει και διαβιβάζει τα στοιχεία που έχει συλλέξει και συνεχίζει να συλλέγει στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί κατά πόσον και πού υπάρχουν αδικήματα υπεξαίρεσης, απιστίας και απάτης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα συγκεκριμένα στοιχεία ήρθαν στην προσοχή της ΕΤΑΔ όταν ξεκίνησε, έπειτα από δεκαετίες πλημμελούς επιστασίας, το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της, ο έλεγχος της εφαρμογής των συμβάσεων αλλά και της κατάστασης του κάθε περιουσιακού της στοιχείου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα και το κλειστό του Taw Kwon Do φέρεται να είχε εκμισθωθεί παράνομα

Σε μία από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, μισθώθηκε έκταση της ΕΤΑΔ για να γίνει μεγάλη συναυλία. Η συναυλία αυτή διαφημίστηκε στα social media. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και βίντεο από τη συναυλία κυκλοφορούν σε πλήθος λογαριασμών στα social media.

Ωστόσο, στην εσωτερική έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκαν ούτε τιμολογήσεις προς την εταιρεία που έκανε τη συναυλία ούτε βέβαια κατάθεση μισθώματος για τη χρήση της έκτασης. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση.

Ακόμη και το ίδιο το κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do στην παραλία του φαληρικού όρμου φέρεται να είχε εκμισθωθεί παράνομα εν αγνοία και χωρίς έσοδα για την ΕΤΑΔ.

Απαιτούσαν «φακελάκι»

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε ένα από τα ακίνητα που έχει νομίμως εκμισθώσει η ΕΤΑΔ σε ιδιώτη, διάφοροι εμπλεκόμενοι απαίτησαν «φακελάκι» για να επιτρέψουν στον μισθωτή να αποκτήσει πρόσβαση. Ζητούσαν δηλαδή χρήματα για να παραδώσουν τα κλειδιά. Μια άλλη περίπτωση που αναφέρεται είναι αυτή στην οποία ηλεκτρολόγος εγκατάστασης χώρου της ΕΤΑΔ που έχει μισθωθεί, φαίνεται να ζητούσε 500 ευρώ κάθε φορά που τον καλούσαν να ανοίξει τον κλιματισμό.

Οι καταγγελίες, αφού αξιολογηθούν διαβιβάζονται αρμοδίως και αναμένονται οσονούπω εξελίξεις, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη και περιπτώσεις όπου οι αναθέσεις έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι μισθωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με κυκλώματα που είχαν εκβιαστικές απαιτήσεις για να παραδώσουν τα μίσθια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν και άλλες μηνυτήριες αναφορές για συγκεκριμένες υποθέσεις, ώστε να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για περιπτώσεις υπεξαίρεσης, απιστίας και απάτης, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...