Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σε ύφεση η φωτιά στο Λαύριο - Ήχησε το 112 (βίντεο)

Για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες παραθεριστικές κατοικίες.

Συγκεκριμένα, 92 πυροσβέστες με 25 οχήματα 6 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ. Επιπλέον, στην περιοχή έπευσε και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για τη φωτιά ήχησε δύο φορές το 112. Την πρώτη ενημέρωσε τους πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς και τη δεύτερη τους κάλεσε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ποσειδωνίας προς την Ανάβυσσο.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι προσπάθειες τους συνεχίζονταν για τις μικροεστίες αλλά και την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων. 

Λουόμενος στην περιοχή ανέφερε στο protothema.gr ότι «η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή από τους λουόμενους από τη μυρωδιά, μικρά κομμάτια τέφρας έφτασαν με τον αέρα και η παραλία εκκενώθηκε γρήγορα. Ωστόσο, ο κόσμος δεν φάνηκε πανικοβλητος και αποχώρησε από την παραλία ταχύτατα. Η πυροσβεστική έδρασε πολύ γρήγορα. Κάτοικοι της περιοχής είχαν βγει στον δρόμο, ενώ μάλιστα κάποιοι είχαν αρχίσει να βρέχουν τις αυλές τους για προληπτικούς λόγους».

Πώς κινούνται οι οδηγοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Λαυρίου, λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...