Κοινωνία

Τέσσερις συλλήψεις για εγκληματική ομάδα που λήστευε τουρίστες στον Λαγανά Ζακύνθου

Σήμερα πρωί Κυριακής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου συνέλαβαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για ληστείες στον Λαγανά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για δύο Ζακυνθινούς ηλικίας 19 και 20 ετών και δύο αλλοδαπούς, αλβανικής καταγωγής ηλικίας 17 και 19 ετών, που έβαζαν στο στόχαστρό τους τουρίστες που κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Στόχος τους ήταν παραθεριστές που κινούνταν σε δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ζάκυνθος: Τι κατάσχεσαν οι Αρχές


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, εντόπισαν τους παραπάνω δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με τη συνδρομή αστυνομικών που περιπολούσαν, στην περιοχή, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι, πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι τέσσερις δράστες, κινούμενοι με αυτοκίνητο, προσέγγισαν παραθεριστή, αφαιρώντας του με τη χρήση σωματικής βίας τα υποδήματα που φορούσε και χρηματικό ποσό και τον χτύπησαν.

Λίγη ώρα μετά με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα από δύο ακόμη παραθεριστές.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

-πλαστικό πιστόλι, λυμένο στα εξαρτήματά του,
-2 ξύλινα ρόπαλα,
-1.215ευρώ
-4 κινητά τηλέφωνα

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...