Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος για απάτη - μαμούθ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω του 1,4 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά από τις αρχές, κεντρικό πρόσωπο είναι ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος ίδρυε επιχειρήσεις και μέσω αχυρανθρώπων προξένησε ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, άνω του 1,4 εκατ. ευρώ.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τις αρχές, έγινε αντιληπτό μετά από τη διερεύνηση καταγγελίας. Έτσι, πραγματοποιηθήκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων–εφαρμογών, εξετάστηκαν η αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές, διερευνήθηκαν οι φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών καθώς και άλλα οικονομικά στοιχεία.

Από την έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι ο 40χρονος υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές δέκα εταιρειών, κυρίως γυμναστηρίων και κομμωτηρίων με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πλήρωνε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Ο 40χρονος με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να απέφυγε βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Ο.), προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Η ΕΛΑΣ υπενθύμισε πως οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...