Κοινωνία

Ακαθάριστα οικόπεδα: "Εκπνέει" η προθεσμία - Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν δήλωση

Στην εκπνοή της προθεσμίας που λήγει στις 15 Ιουλίου σπεύδουν οι πολίτες να υποβάλουν δήλωση για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr.

Η υποχρέωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων ισχύει έως 31 Οκτωβρίου. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει την απομάκρυνση ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθάρισμα της καύσιμης φυτικής ύλης από το έδαφος, αραίωση της θαμνώδους βλάστησης και απομάκρυνση οποιωνδήποτε εγκαταλελειμμένων καυστών υλικών και απορριμμάτων, με ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων.

Η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική για μια ευρεία κατηγορία πολιτών. Αυτοί που δεν θα υποβάλουν δήλωση κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποχρεωμένοι στην υποβολή δήλωσης περιλαμβάνουν τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται είτε σε περιοχές με εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, είτε σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο, είτε σε εκτάσεις εντός ακτίνας 100 μέτρων από τις παραπάνω περιοχές.

Εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι κήποι και οι φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων και πολυκατοικιών.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση υποβολής δήλωσης με λάθος στοιχεία, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ή διόρθωσης, ενώ η υποβολή ψευδούς δήλωσης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...