Κοινωνία

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Νέο επίδομα σε γονείς - Προϋποθέσεις και Δικαιολογητικά

Νέο επίδομα voucher για την οικονομική στήριξη γονέων από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Οικονομική ενίσχυση από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την πλήρη ή μερική απασχόληση του φροντιστή, αναμένεται να προσφέρει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» σε γονείς.

Παρά την αργή του εξέλιξη, το πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει πιλοτικά 61 δήμους της χώρας, προωθώντας την ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των μωρών και νηπίων έως 2,5 ετών.

Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οικονομική ενίσχυση στους γονείς, τους μονογονείς και τους αναδόχους, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και στήριξης για τη φροντίδα των παιδιών τους.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει τη δημιουργία του «Μητρώου Επιμελητών».

Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι ήδη ανοιχτή και προσκαλεί όσους θέλουν να απασχοληθούν ως επιμελητές να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Να υπογραμμισθεί πως οι ενδιαφερόμενοι επιμελητές πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και πιστοποιήσεις για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Προϋποθέσεις και Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Εκπαιδευτικός Τίτλος: Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα της βρεφονηπιοκομίας ή ισότιμου τίτλου.
  • Ιατρικά Πιστοποιητικά: Πιστοποιητικά από ψυχίατρο, δερματολόγο και παθολόγο ή γενικό ιατρό που βεβαιώνουν την καλή ψυχική και σωματική υγεία.
  • Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών: Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.
  • Ποινικό Μητρώο: Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.
  • Υπεύθυνη Δήλωση: Υπεύθυνη δήλωση που βεβαιώνει την μη ύπαρξη δικαστικών εκκρεμοτήτων και την καταλληλότητα του υποψηφίου.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Οι υποψήφιοι επιμελητές μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr. Η διαδικασία υποβολής είναι δωρεάν και περιλαμβάνει τη δήλωση της διαθεσιμότητας των ωρών εργασίας ανά ημέρα, ενώ το ακριβές ωράριο καθορίζεται μέσω ιδιωτικής συμφωνίας με τους γονείς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...