Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με ηλικιωμένο - Απείλησε με σουγιά συγχωριανή του όταν του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί την... πισίνα της

Το απίστευτο περιστατικό απασχόλησε τους δικαστές του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οι οποίοι επέβαλαν στον άντρα ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, υπό τον όρο μη τέλεσης νέας πράξης σε βάρος της παθούσας. 

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, όλα έγιναν στις 27 Ιουνίου όταν πέρασε από την πλατεία του ορεινού χωριού της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το σπίτι του ηλικιωμένου και εκείνος της φώναξε πως θέλει να κάνει μπάνιο στην πισίνα που έχει στο σπίτι της. Αφού η γυναίκα του απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι "ούτε εμάς δεν αφήνουν τα παιδιά και τα εγγόνια", ο ηλικιωμένος ξεκίνησε να την βρίζει αισχρά, με την γυναίκα να αποχωρεί και να παίρνει τον δρόμο για το σπίτι της. 

"Την επόμενη ημέρα περπατούσα ξανά προς την πλατεία του χωριού και ήρθα αντιμέτωπη πάλι με την ίδια συμπεριφορά. Άρχισε να με βρίζει και όταν τον ρώτησα γιατί το κάνει ο κατηγορούμενος με κυνήγησε για να με χτυπήσει. Πρέπει να κρατούσε έναν σουγιά στο χέρι του και έκανε κινήσεις με τα χέρια του ότι θα με καρφώσει. Κρυβόμουν πίσω από τη γυναίκα του όσο έβριζε και φώναζε ενώ μετά έτρεξα και πήγα στο σπίτι μου", είπε η γυναίκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάρτυρας εξήγησε στους δικαστές ότι τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον γνωρίζει χρόνια καθώς είναι ξάδελφος του συζύγου της και ουκ ολίγες φορές έχει επισκεφτεί το σπίτι τους. Η ίδια ανέφερε ότι φοβήθηκε για τη ζωή της και ζήτησε από το δικαστήριο να την προστατεύσει καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος δημιουργεί προβλήματα στο χωριό. 

"Λίγες ημέρες νωρίτερα μάλωσε με τον παπά και τον καντηλανάφτη και μπήκε μέσα στο ιερό να τους χτυπήσει", είπε κλείνοντας την κατάθεσή της. 

"Έκανα δύο βουτιές στην πισίνα" 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σουγιά κατά τη διάρκεια του επεισοδίου λέγοντας πως "αν υπήρχε θα τον έβρισκε η αστυνομία που ήρθε γρήγορα", ενώ υποστήριξε ότι η ηλικιωμένη τον προκάλεσε με τα λόγια που του είπε. 

"Είναι 85 ετών και γυναίκα του πρώτου μου ξαδέλφου. Είχαμε πάρε - δώσε. Μια ημέρα πήγα στην πισίνα και έκανα δύο βουτιές και όταν της το είπα το απόγευμα, μου απάντησε να μη ξανά πάω γιατί μολύνω την πισίνα. Εκεί με τρέλανε. Εγώ μολύνω την πισίνα; Αυτή πως έρχεται σπίτι μου και τρώει; Με το περιστατικό δεν έγινε τίποτα, μόνο φωνές. Σιγά μην είχα και πολυβόλο μαζί μου", ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...