Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ για 65χρονη - Την απείλησε ο σύζυγός της ότι θα την κάψει ζωντανή

Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 65χρονος άντρας που απείλησε ότι θα κάψει ζωντανή τη σύζυγό του και ότι θα είναι το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας. 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία που υπέβαλε στην αστυνομία η παθούσα και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 65χρονης γυναίκας, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν ο επί 25 χρόνια σύζυγός της ξεκίνησε, για ασήμαντη αφορμή, να την βρίζει αισχρά και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Φοβάμαι γιατί έχει εμμονή με τις γυναικοκτονίες. Ασκεί λεκτική βία εις βάρος μου τα τελευταία χρόνια και έκανα υπομονή. Στις 7 Ιουλίου ξεκίνησε να με βρίζει και, μεταξύ άλλων, μου είπε ότι "θα σε εκδικηθώ αλλά ακόμα δε ξέρω τον τρόπο", "δε θα σε σώσει κανένας". Ο σύζυγός μου έχει εμμονή με τις γυναικοκτονίες. Μου είπε ότι "σου άξιζε να είσαι το νούμερο ένα θύμα γυναικοκτονίας αλλά θα είσαι το επόμενο". Τον φοβάμαι, με κακοποιεί συνέχεια λεκτικά", ανέφερε η γυναίκα. 

Η μάρτυρας, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος της απευθύνεται με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς ενώ της έχει πει πολλές φορές ότι θέλει να πεθάνει για να ησυχάσει ο ίδιος. "Να πεθάνεις πριν τον πατέρα σου για να σε θάψει εκείνος γιατί εγώ δεν έχω λεφτά", είναι μερικές από τις φράσεις που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι της είπε, τονίζοντας ότι την έχει απειλήσει ότι θα την κάψει ζωντανή και πλέον φοβάται για τη ζωή της. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε τη σύζυγό του και απέδωσε την απόφασή της να τον καταγγείλει στην αστυνομία στο γεγονός ότι ήθελε να προχωρήσουν σε διαδικασία διαζυγίου, όπως ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...