Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία κοντά σε σπίτια - Επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα (βίντεο)

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι οικισμοί που βρίσκονται κοντά (Στιμάγκα, Δάφνη και Κούτσι) δεν απειλούνται. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ωστόσο, δεν απειλούνται οικισμοί και δεν έχει γίνει αναφορά για ζημιές.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου.

Eπιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας διατέθηκαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...