Κοινωνία

Έδινε και το παράδειγμα! Ο εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό είχε μιλήσει σε ημερίδα για τον σωφρονισμό

Αδιανόητες αποκαλύψεις αναφορικά με τον φερόμενο ως εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς τον καλούσαν σε ημερίδες όταν ήταν κρατούμενος, όπου μιλούσε για τον... σωφρονισμό!

Αυτό που φυσικά προκαλεί μεγαλύτερη απορία και εντύπωση είναι πως ο «όμορφος Τζορτζ» της Greek Mafia όταν έπαιρνε άδειες από τη φυλακή όπου κρατούνταν για σωρεία αδικημάτων ανάμεσά τους και η απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, πήγαινε και... έκλεβε όταν είχε άδειες και μετά γυρνούσε στις φυλακές.

Οι Αρχές τον κατάλαβαν όταν εντόπισαν στο κελί του μεγάλο ποσό το οποίο δεν δικαιολογούνταν σε καμία των περιπτώσεων.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως στα γάντια που βρέθηκαν στην οικία του 44χρονου δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το προφίλ του «ωραίου Τζορτζ» και οι 11 καταθέσεις που «φωτογραφίζουν» τον ηθικό αυτουργό

Μετά τη σύλληψη του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου στο Ψυχικό, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών μπαίνουν επαφές, επικοινωνίες και κινήσεις του θύματος αλλά και τα απειλητικά μηνύματα που ήδη οι αστυνομικοί γνωρίζουν πως έχει λάβει στο παρελθόν.

Παράλληλα οι αρχές αναζητούν στοιχεία που θα συνδέσουν τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία με ύποπτο ηθικό αυτουργό, ενώ μελετούν τις επαφές του 44χρονου συλληφθέντα με άτομα που δραστηριοποιούνται στο νησί της Μυκόνου.

Πρώην σύντροφος 44χρονου: «Είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να μου κόψει τα φρένα της μηχανής μου»

Η πρώην σύντροφος του 44χρονου δηλώνει άγνοια για τις υποθέσεις, στις οποίες είχε μπλεχτεί και περιγράφει πως παρουσιαζόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το να δελεάσει και να γοητεύσει μία παρέα.

«Εμένα με έχει χτυπήσει. Δεν ήταν από την αρχή έτσι αλλά ήταν σαν κόλαση. Μπορεί να γίνει κακοποιητικό με πολλούς τρόπους και φοβάμαι ότι θα έφτανε στα άκρα», είπε αρχικά η πρώην σύντροφος του 44χρονου.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν σε θέση να σκοτώσει με τόση ευκολία, αν και εγώ θα μπορούσα σήμερα να μην είμαι σε θέση να σας μιλάω αφού, στο παρελθόν με είχε κακοποιήσει χτυπώντας με στο σώμα και στο πρόσωπο. Τον είχα καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία χωρίς να φοβηθώ. Μου είχε σπάσει το χέρι και τη μύτη γιατί του είχα ζητήσει να με αφήσει ήσυχη να μεγαλώσω το παιδί μου μόνη μου. Αν όντως εμπλέκεται σε αυτή την φρικτή δολοφονία είναι λυπηρό και στενάχωρο για το παιδί μου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Στη φυλακή έμεινε 13 χρόνια. Πίστευα πως θα έχει αλλάξει χαρακτήρα και θα έχει σωφρονιστεί και δεν θα κατέληγε πάλι στα ίδια. Πέρσι μάλιστα, είχε δώσει πανελλήνιες και είχε περάσει στην γυμναστική ακαδημία και ήταν περήφανος γι’αυτό. Δεν θέλουμε πια να έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, ούτε εγώ ούτε το παιδί μου. Μεγάλωσα το παιδί χωρίς καμία βοήθεια. Ακόμα και η επαγγελματική μου πορεία πήγε πολύ πίσω εξαιτίας της κακής του φήμης. Όταν μαθεύτηκε το παρελθόν μου με κοίταζαν περίεργα λες και εγώ ήξερα για τη δράση του. Όταν έμαθα την αλήθεια απομακρύνθηκα αμέσως και τότε ήταν που άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τον κατήγγειλα και ζήτησα τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μάλιστα με είχε ενημερώσει πως ο ίδιος είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να μου κόψει τα φρένα της μηχανής μου. Σε εμένα παρουσιαζόταν ως άγγελος, ένας άντρας που πάντα πρόσεχε την εμφάνισή του και την στάση του μπροστά σε φίλους και γνωστούς», συμπλήρωσε η σύντροφος του υπόπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι νάρκισσος σαν τον Μπάμπη»

Τον αποκαλούσαν «ο ωραίος Τζόρτζ» με την πρώην σύντροφο του να εξηγεί στο Live News πως ο 44χρονος ανέκαθεν ήταν ένας άνδρας που πρόσεχε την εξωτερική του εμφάνιση.

«Όταν τον γνώρισα, δεν ήξερα τίποτα για εκείνον. Είναι ένας πάρα πολύ όμορφος άντρας και ελκυστικός όμως, η περίπτωσή του είναι παρόμοια με αυτή του Μπάμπη του πιλότου που σκότωσε την Καρολάιν, νάρκισσο τον είχαν χαρακτηρίσει».

Τι λέει η νυν

Η τωρινή σύντροφος του κατηγορούμενου, ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τη σχέση που είχε ο 44χρονος με άτομο που εξετάζεται ως πιθανός ηθικός αυτουργός. Μάλιστα όταν της έδειξαν φωτογραφίες του, φέρεται να είπε πως όντως τον γνωρίζει και είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ερευνούν όλα τα στοιχεία που εντόπισαν στο σπίτι του.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Έντεκα καταθέσεις «φωτογραφίζουν» τον ηθικό αυτουργό

Εντεκα καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής φαίνεται να «φωτογραφίζουν» έναν πιθανό ύποπτο για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

Πρόκειται για καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρεις επιχειρηματίες, δύο άτομα που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές εργασίες καθώς από άτομα του φιλικού κι επαγγελματικού κύκλου του θύματος.

Ανάμεσα στις καταθέσεις υπάρχει και μια που σχετίζεται με το περιβάλλον του 44χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες καταθέσεις συνοψίζουν πως π 54χρονος τοπογράφος είχε τσακωθεί έντονα με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγοραπωλησιών ακινήτων στη Μύκονο.

Μάλιστα, το θύμα τον είχε θεωρήσει υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί το 2021 κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, γεγονός που στάθηκε και η αφορμή για να μετακομίσει με την οικογένεια του στο Ψυχικό πριν από λίγους μήνες.

Βιντεοληπτικό υλικό 470 gigabyte αποτύπωσε τον 44χρονο, παραμονή της δολοφονίας, κατά τη διάρκεια της πρόβας. να βγαίνει με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού από το κλειστό πάρκινκ που είχε παραχωρήσει η αδελφή του με το πρόσωπο του να διακρίνεται απόλυτα καθώς δε φορούσε κράνος.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού καθώς στο υλικό των καμερών κλειστού κυκλώματος αποτυπώνεται πως τα μεσάνυκτα της δολοφονίας διακρίνεται ένα λευκό όχημα να μπαίνει στο πάρκινγκ και εν συνεχεία να αποχωρεί συνοδευόμενο από το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Σε κάθε περίπτωση, το καταγραφικό από της κάμερες ασφαλείας στο Ψυχικό όπου και διέμενε ο κατηγορούμενος, δεν εντοπίστηκε, γεγονός που ενδεχομένως αποτελεί απόδειξη πως ο 44χρονος είχε αντιληφθεί αστοχία στις κινήσεις του και προσπαθούσε να την διορθώσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...