Κοινωνία

Ελεύθεροι οι 3 άνδρες που είχαν «συλλάβει» 13 μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις άνδρες που τον Αύγουστο του 2023 είχαν «συλλάβει» και κρατούσαν παράνομα 13 μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τους ότι εμπλέκονται στις φωτιές που είχαν ξεσπάσει εκείνη την περίοδο στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν τότε ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα, αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Από τότε οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι πριν από λίγες μέρες, όποτε και εκδικάστηκε η υπόθεση τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής.

Η απόφαση που εκδόθηκε ήταν ευνοϊκή για τις κακουργηματικές κατηγορίες, λόγω των οποίων μάλιστα είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Έτσι ο επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη καταδικάστηκε μόνο για τις πλημμεληματικές κατηγορίες προστασίας προσωπικών δεδομένων και παράνομης κράτησης σε 5,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή και οι δύο άλλοι για την κατηγορία της παράνομης κράτησης σε 4,5 χρόνια φυλάκισης ο καθένας, επίσης με αναστολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ