Κοινωνία

Σήμερα καταθέτουν οι στενοί φίλοι του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό

 

Σήμερα Πέμπτη ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων για την μαφιόζικη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό ενώ οι τρεις πρώτες καταθέσεις πρόκειται να ρίξουν φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση. 

Πρόκειται για τρία πρόσωπα που ήταν πολύ κοντά στον Παναγιώτη Στάθη, πρόσωπα που γνώριζαν από πρώτο χέρι τόσο για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Μύκονο, όσο και για εκείνους που του δημιουργούσαν προβλήματα από την εποχή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, συγκεκριμένα πριν από τρία χρόνια όπως είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, για κατάθεση έχουν κληθεί, ένας ξενοδόχος και επιστήθιος φίλος του, ένας ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ ενώ αναμένεται να κληθεί κι ένας μεγαλοεργολάβος με τον οποίο το θύμα είχε συνεργαστεί σε μια μεγάλη τουριστική επένδυση στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες στη Μύκονο πως ο τοπογράφος αντιμετώπιζε προβλήματα με τη συγκεκριμένη επένδυση (πρόκειται για ξενοδοχειακό συγκρότημα με αυτόνομες κατοικίες και πισίνες) και πως πηγή αυτών των προβλημάτων ήταν ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, οικόπεδα του οποίου γειτνίαζαν με υπό κατασκευή συγκρότημα.

Ο τοπογράφος φέρεται να είχε αρνηθεί πρόταση για την πώληση της συγκεκριμένης έκτασης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ τους. Ωστόσο ακόμα κι αν αυτή η φήμη έχει βάση δεν είναι εύκολο να συνδεθεί με την στυγνή δολοφονία του τοπογράφου-μηχανικού.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να ρίξει φως η κατάθεση του μεγαλοεργολάβου ο οποίος συμμετείχε στην ανέγερση της οικοδομής, ενδεχομένως κι ως μέτοχος στην ξενοδοχειακή επιχείρηση. Οι τρεις πρώτοι μάρτυρες αναμένεται να φωτίσουν με τις καταθέσεις τους και μια άλλη σκοτεινή υπόθεση που αφορά στον ξυλοδαρμό του τοπογράφου πριν από τρία χρόνια έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Ο τοπογράφος αν και στο Α.Τ του Χαλανδρίου κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος ότι πίσω από την επίθεση υποψιαζόταν ότι κρύβεται παράγοντας του μυκονιάτικου real estate με τον οποίο είχαν κοντραριστεί για μια άλλη μεγάλη επένδυση, ξένων συμφερόντων η οποία είχε περάσει από χίλια κύματα μέχρι να εγκριθεί και η αποπεράτωση της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύντομα να καταθέσει και η σύζυγος του Παναγιώτη Στάθη, πρώην υπάλληλος στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε η οποία τις τελευταίες 48ωρες βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Στην ίδια άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι και ο επί σειρά ετών συνέταιρος του τοπογράφου στην εταιρία SKS SURVEY O.E με γραφεία στο Ψυχικό.

Πρόκειται για εταιρία που παρείχε υπηρεσίες επιφανειακής τοπογραφικής αποτύπωσης, δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών. Η κατάθεση του συνέταιρου του τοπογράφου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο καθότι ήταν το πρόσωπο που γνώριζε τα πάντα για όλες τις επαγγελματικές κινήσεις του θύματος. Ο Παναγιώτης Στάθης, σύμφωνα με πρόσωπα από το φιλικό του περιβάλλον, ήταν χαμηλών τόνων, απόλυτα συγκεντρωμένος στις επαγγελματικές του δραστηριότητες και θεωρείτο εξπέρ στη δουλειά του. Στη Μύκονο εκτός από την επένδυση στον Άγιο Στέφανο, είχε αγοράσει κι ένα άλλο οικόπεδο κοντά στο παλιό λιμάνι, το οποίο όμως παραμένει ανεκμετάλλευτο έως και σήμερα.

Στην Ίο φέρεται να είχε αγοράσει έκταση πάνω στην οποία σκεφτόταν να φτιάξει το καταφύγιο του και να αποσυρθεί εκεί μαζί με την σύζυγο του τώρα που τα παιδιά τους μεγάλωσαν και θα ακολουθήσουν το δικό τους δρόμου. Δυστυχώς η επιθυμία του προσέκρουσε πάνω σε συμφέροντα τρίτων, κάποιων αδίστακτων ανθρώπων που προσέλαβαν πληρωμένο εκτελεστή για να τον βγάλει από τη μέση για συγκεκριμένο λόγο που όμως μόνοι εκείνοι γνωρίζουν.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

«Πολεμικά» ρεπορτάζ στα Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

«Πολεμικά» ρεπορτάζ για το ιταλικό πλοίο που τοποθετεί καλώδια στην Αν Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης –...