Κοινωνία

Βούλγαροι εισπράκτορες απέσπασαν 57.000 ευρώ από δυο ηλικιωμένες στην Άρτα

 

Μετά από έρευνα της Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκαν, δυο απάτες εις βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που αναστατώθηκαν καθώς πίστεψαν πως τα παιδιά τους είχαν τραυματιστεί και πλήρωσαν συνολικά 57.000 ευρώ για να χειρουργηθούν, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι δυο Βούλγαροι “εισπράκτορες”.

Τα θύματα είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ζητούσαν χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση το παιδί τους που είχε υποστεί ατύχημα. Με τον τρόπο αυτό, μια από ηλικιωμένη από χωριό της Άρτας παρέδωσε 50.000 ευρώ στις 12 Ιουνίου και άλλη μια από διαφορετική περιοχή της Άρτας πλήρωσε 7.000 ευρώ στις 27 Ιουνίου.

Από την προανάκριση που συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες απάτες και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, εξακριβώθηκε ότι τα χρήματα είχαν παραλάβει οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 54 και 25 χρόνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

κατεστραμμένο μαχητικό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συγκλονισμένη η Ουκρανία από την καταστροφή 6 μαχητικών Su-27 με πυραύλους Iskander-Ουκρανή Βουλευτής: «Την ίδια τύχη θα έχουν και τα F-16 μας»

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 6 ουκρανικά μαχητικά Su-27 σε βάση στο Μιργκορόντ και τώρα η Ουκρανία φοβάται ότι θα γίνει το ίδιο...