Κοινωνία

Δολοφονία στο Ψυχικό: Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως - Τα ακίνητα και οι δουλειές στη Μύκονο

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως για τη δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στις δραστηριότητές του στη Μύκονο 

Τον γρίφο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό καλούνται να λύσουν οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση, προσπαθώντας να καλύψουν ουσιαστικά τη διαδρομή βόρεια προάστια - Μύκονος, όπου ο Παναγιώτης Στάθης δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι πεπεισμένοι πως ο 54χρονος Παναγιώτης Στάθης δολοφονήθηκε για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο νησί των ανέμων, καθώς εκεί ήταν περίπου το 80% των έργων που είχε αναλάβει η τεχνική του εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο 54χρονος διαχειριζόταν ακίνητα «φιλέτα» σε Μύκονο και Αττική ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Κατέθεσε ο συνεργάτης του τοπογράφου στους αστυνομικούς

Στο μεταξύ, ο στενός συνεργάτης του τοπογράφου κατέθεσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν 18 βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Κατέθεσε στις αρχές ο συνεργάτης του τοπογράφου που έπεσε νεκρός από πυρά μηχανόβιου στο Ψυχικό, ενώ 18 βίντεο έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, φαίνεται πως «ο δολοφόνος είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πολύ καλά να κρατάει το πιστόλι. Κι αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν που δείχνουν το τζάμι από το παράθυρο (του αυτοκινήτου του θύματος) που με σταθερό χέρι ρίχνει όλες τις βολές στο ίδιο σημείο».

Αυτό τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA, και προσθέτοντας ότι «Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος (ο εκτελεστής) πάει μόνος του. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε σίγουρα ομάδα υποστήριξης. Είχε σίγουρα ανθρώπους σε κάποια καίρια σημεία του έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Καλλιακμάνη, κάμερες την προηγούμενη μέρα έχουν ”πιάσει” το ίδιο άτομο με τον ίδιο ρουχισμό να περνά από το ίδιο σημείο περίπου την ίδια ώρα.

Από το 2000 είχε δουλειές στη Μύκονο ο 54χρονος

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, επίσης, προκύπτει ότι ο 54χρονος είχε κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στη Μύκονο, καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000 και ήταν κουμπάρος με εργολάβο του νησιού.

Επιπλέον, στην Ίο φέρεται να είχε αγοράσει εκτάσεις, όπως και στη Μύκονο και να είχε φτιάξει βίλες σε συνεργασία με άλλους εργολάβους. Παράλληλα είχε αναλάβει και ένα πρότζεκτ γνωστού επιχειρηματία του real estate.

Στη Μύκονο πήγαινε μόνο για δουλειά, ενώ με τον συνέταιρό του στο γραφείο του Ψυχικού είχαν μοιράσει τις δουλειές. Ο Παναγιώτης Στάθης έκανε τα τοπογραφικά έξω και ο συνεταίρος του τη δουλειά γραφείου.

«Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο», λέει δικηγόρος για τη δολοφονία του 54χρονου

Μια άλλη μαρτυρία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο τοπογράφο. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, μιλώντας στο MEGA.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο (σσ. ότι θα τον σκοτώσουν). Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Ήξερε απ’ έξω και την τελευταία πέτρα του νησιού. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος, ο οποίος βοηθούσε τους πάντες», δήλωσε ο κ. Γκαρίπης, σημειώνοντας πως το θύμα είχε πάρα πολλές φιλίες και συμπάθειες στη Μύκονο.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που άλλαξε την ζωή του 54χρονου τοπογράφου. «Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Άρχισε να ασχολείται με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ