Κοινωνία

Μικροί ασθενείς περιμένουν εναγωνίως τα φάρμακα για τη θεραπεία τους

Αδιανόητη ταλαιπωρία για μικρούς ασθενείς που περιμένουν εναγωνίως τα φάρμακα για τη θεραπεία τους.

Μέχρι και φάρμακα για ογκολογικούς ασθενείς ακόμη και μικρά παιδιά κάνουν σχεδόν «μαγικά» για να βρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μιλώντας για ελλείψεις που οριακά μέχρι σήμερα δεν έχουν φτάσει στο σημείο σοβαρών καθυστερήσεων στην χορήγηση.

«Δεν καταλαβαίνουμε σε τι κυκεώνα αναζήτησης του συγκεκριμένου φαρμάκου, μπαίνουν οι ίδιοι οι γονείς που βλέπουν ότι είναι απαραίτητο για το παιδί τους», όπως αναφέρει στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, ο πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, Δημήτρης Δουλουφάκης.

Όπως αποκάλυψε, τα φάρμακα που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς και σε μικρά παιδιά είναι δυσεύρετα και η αγωνία για επάρκεια είναι μεγάλη υπό τον φόβο μίας πιθανής έλλειψης που θα μπορούσε να σημάνει ακόμη και επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς. «Το ζητάει η Παιδογκολογική και δεν υπάρχει. Παιδιά που το έχουν ανάγκη δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η θεραπείας τους», σύμφωνα με τον κ. Δουλουφάκη.

Την ίδια ώρα όπως συμπληρώνει και ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρης Βρύσαλης: «Στα ογκολογικά φάρμακα και ειδικά για παιδιά και γενικότερα για τους ογκολογικούς ασθενείς έχει σοβαρές επιπτώσεις. Στην πορεία της νόσου, ακριβώς γιατί οι θεραπείες με τα φάρμακα αυτά πρέπει να γίνονται στην ώρα τους χωρίς καθυστέρηση».

Για αδιανόητη ταλαιπωρία ολόκληρων οικογενειών και μάλιστα με ορατό τον κίνδυνο όταν αφορά μικρά παιδιά, μία πιθανή έλλειψη να έχει μοιραία αποτελέσματα έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ζητώντας από την πολιτεία να παρέμβει, προκειμένου να επέλθει ο εξορθολογισμός στη διάθεση φαρμάκων, που τεχνιτά εμφανίζουν ελλείψεις για να "τσιμπούν" τιμές.

Αντίστοιχο πρόβλημα πάντως, με ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρείται εδώ και μεγάλο χρονικό και με άλλα σκευάσματα, όπως αντιβιοτικά όπως και εισπνεόμενα, που όπως επισημάνθηκε όσο αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα, θα έχουν τέτοια προβλήματα. 

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αγριεύει η κόντρα-Μαζική εξέγερση χιλιάδων Σύριων κατά των Τούρκων στην Βόρεια Συρία με αφορμή το περιστατικό στην Καισάρεια

Εξαγριωμένοι Τούρκοι έβαλαν φωτιά σε  σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα που ανήκαν σε Σύρους μετανάστες στην Καισάρεια...