Κοινωνία

Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι αναμένεται να υποχωρήσουν. Για την κατασβεσή της άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις μέσα σε χαράδρες. Η πυρκαγιά δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχειρήσαν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία, σύμφωνα με την ερτ. 

Να υπενθυμίσουμε, ό,τι εκκενώθηκαν με ασφάλεια 6 οικισμοί. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν αστυνομία ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ συνδράμει στα πύρινα μέτωπα της Κερατέας και του Διονύσου.

Πάνω από 52 απεγκλωβισμοί στην περιοχή

Η δημοσιογράφος Κάτια Νιάκαρη τόνισε ότι52 πολίτες απεγκλωβίστηκαναπό τις αστυνομικές δυνάμεις στην Κερατέα. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας ή κινητικά θέματα. Κάποιοι ηλικιωμένοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με αποτέλεσμα ακόμα και οι αστυνομικοί με φτυάρια στα χέρια να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Στην αστυνομία υπήρξαν 40 κλήσεις για βοήθεια δηλαδή πολίτες λόγω της κατάστασης ζήτησαν βοήθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Aυτή την ώρα επιχειρούν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες του Σώματος: ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Τροχαία, Ασφάλεια και Άμεση Δράση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αγριεύει η κόντρα-Μαζική εξέγερση χιλιάδων Σύριων κατά των Τούρκων στην Βόρεια Συρία με αφορμή το περιστατικό στην Καισάρεια

Εξαγριωμένοι Τούρκοι έβαλαν φωτιά σε  σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα που ανήκαν σε Σύρους μετανάστες στην Καισάρεια...