Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Europride 2024: 10.000 άτομα στη μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη- Πατέλης, Τσούνης και Μπουρλά έδωσαν το παρόν (βίντεο-εικόνες).

Περίπου 3 ώρες διήρκησε η «Παρέλαση υπερηφάνειας» με αφορμή το Europride 2024 που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πολύχρωμες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και με κεντρικό σύνθημα «Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία», χιλιάδες άτομα που συμμετέχουν στο Thessaloniki EuroPride 2024 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αφετηρία τη ΧΑΝΘ και αναμενόμενη κατάληξη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία.

Δείτε βίντεο του  Proto Thema

Πρόκειται για το πρώτο EuroPride που διεξάγεται στην Ελλάδακαι μόλις το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με την παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του φετινού Europride, ωστόσο το πάρτι συνεχίζεται αυτήν την ώρα στο Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου με συναυλίες.

Ειδικότερα, η παρέλαση ξεκίνησε περίπου 17.30 από το πάρκο της ΧΑΝΘ, κινήθηκε κατά μήκος της οδού Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου και Λ. Νίκης πέρασε από τον Λευκό Πύργο και κατέληξε στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολουθεί μεγάλη συναυλία με τη Silia Kapsis, τον Aaron Sibley και τη Nebulossa, με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του Thessaloniki EuroPride 2024.

Το κεντρικό σύνθημα του Europride που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα, είναι το σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα αυξημέναενώ περιμετρικά της πορείας υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Η Τροχαία βρίσκεται και αυτή επί ποδός και ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Στην παρέλαση του Europride που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη μετείχε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Μαζί του, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανήρτησε ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης, αλλά και ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το δικό του μήνυμα στέλνει, μάλιστα, το μπλουζάκι του Αμερικανού πρεσβευτή, που γράφει «Διπλωμάτες υπέρ του Pride». Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα συχνή είναι η παρουσία ομάδας ξένων διπλωματών που μετέχουν μαζί στην παρέλαση.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντι Ράμα
Κόσμος 0

Αμετανόητος Ράμα: Προχωράμε τη διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες – Από τα σκοτεινότερα σημεία της ιστορίας οι Βορειοηπειρώτες που αντιδρούν

Κατά την παράδοση 789 τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες, ο Ράμα επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των τουριστών - Τι...