Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων "βόλταρε" σε πολυσύχναστο δρόμο (βίντεο)

Αγριογούρουνα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στα Πεύκα, ακριβώς έναν χρόνο μετά την συμπληρωματική κατάθεση που είχε δώσει στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών για τη μαζική επανεμφάνισή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα. Μάλιστα ο δήμαρχος είχε ήδη από τον Αύγουστο του 2022 επισημάνει με επιστολή του στους δικαστικούς λειτουργούς πως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και την ομαλότητα της κυκλοφορίας είναι υπαρκτός και σημαντικός.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, τα αγριογούρουνα εμφανίστηκαν χθες (26/6) σε πολυσύχναστο δρόμο των Πεύκων, όπου κυκλοφορούν πεζοί και βρίσκονται κατοικίες.

Αγριογούρουνα στα Πεύκα Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περιοχή γειτνιάζει με το δάσος του Σέιχ Σου και οι ανησυχίες πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι πέρυσι την περίοδο της εμφάνισης αγριογούρουνων είχαν αναφερθεί εννέα θανατώσεις σκύλων και πέντε τροχαία ατυχήματα σχετιζόμενα με αγριογούρουνα. Μάλιστα πέρυσι οι υπολογισμοί του αριθμού τους ενέτειναν τις ανησυχίες αφού γινόταν αναφορές για εννέα χιλιάδες αγριογούρουνα γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης!

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εστιάζοντας στους κινδύνους για τους πολίτες, και ειδικά για τους εποχούμενους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν πάνω σε αγέλες των μεγαλόσωμων τετράποδων, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για συντονισμό των ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων, της περιφέρειας, των δήμων, των δασικών υπηρεσιών και των αστυνομικών αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου με στόχο την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ