Κοινωνία

Το κόλπο για να δροσίσει γρήγορα την καμπίνα του αυτοκινήτου στον καύσωνα (Βίντεο)

Πόσες φορές δεν αναγκαστήκαμε να μπούμε στο αυτοκίνητο μας και να νομίζουμε ότι μπαίνουμε σε "φούρνο". Η χρήση του κλιματιστικού είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε μόλις μπαίνουμε στο αμάξι, ωστόσο υπάρχουν και άλλα κόλπα.

Χρησιμοποιώντας μόλις μόνο τις πόρτες του οχήματος, θα μπορούσαμε να αερίσουμε την ζεστή καμπίνα, πριν εισέλθουν σε αυτή για να ξεκινήσουν την διαδρομή τους και ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού.

Το «κόλπο» δεν είναι καινούργιο, αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι και σίγουρα κάνει δουλειά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού που διανύουμε.

Όλοι όσοι το έχουν εφαρμόσει, αναφέρουν μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι εισέρχονται σε μια πιο δροσερή καμπίνα, σύμφωνα με το carandmotor.gr

Ταυτόχρονα, η δουλειά που έχει να κάνει το σύστημα κλιματισμού είναι πιο εύκολη και φυσικά δεν χρειάζεται να κινηθούμε για ώρα με ανοιχτά παράθυρα, ανεβάζοντας την κατανάλωση και την είσοδο καυτού αέρα από το περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η κίνηση που θα πραγματοποιήσει ο οδηγός με την πόρτα του, θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και όσο το δυνατόν πιο «ευγενική». Εννοείται ότι δεν κλείνουμε κανονικά την πόρτα, απλά την κινούμαι στον μεντεσέ της.

Δείτε σχετικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντι Ράμα
Κόσμος 0

Αμετανόητος Ράμα: Προχωράμε τη διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες – Από τα σκοτεινότερα σημεία της ιστορίας οι Βορειοηπειρώτες που αντιδρούν

Κατά την παράδοση 789 τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες, ο Ράμα επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των τουριστών - Τι...