Κοινωνία

Ύδρα: Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα στους συλληφθέντες - «Αδιανόητο ότι κινδύνευσαν κάτοικοι κι επισκέπτες από τέτοια αιτία», είπε ο δήμαρχος (βίντεο)

Γεμάτοι οργή είναι οι κάτοικοι της Ύδρας έπειτα από τα πυροτεχνήματα που πέταξαν μέλη σκάφους προς την πλευρά του πευκόδασους. Για τον κίνδυνο ο οποίος απείλησε το πευκόδασος της Ύδρας μίλησε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κακουδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Κακουδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, τα εναέρια μέσα και τις ενισχυτικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο νησί και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση αποζημίωσης από τους υπαιτίους.

«Βιώσαμε τρομερή βλάβη, ψυχική οδύνη και τρομοκρατήθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Είναι αδιανόητα ότι τέθηκε σε τέτοιο κίνδυνο σε μέρα κόκκινου συναγερμού, σε απομονωμένη δασική έκταση στην οποία δεν είχαμε άμεση πεζή πρόσβαση για πυροσβεστική παρέμβαση. Σας υπενθυμίζω ότι από την Ύδρα δεν έχουμε καν ορατότητα προς το συγκεκριμένο σημείο, η περιοχή είναι σαφώς ορατή μόνο από τις Σπέτσες. Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος του νησιού και πρώτη φορά συναντάω τέτοιο περιστατικό, Αν δεν είχε παρέμβει έγκαιρα η Πυροσβεστική, το δάσος θα είχε καεί και θα είχε απειληθεί ανοιχτά ο ίδιος ο οικισμός της Ύδρας», ανέφερε αρχικά.

«Ερωτηθείς σχετικά με τη δίωξη του πληρώματος εν αντίθέσει με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας και τους μισθωτές, οι οποίοι μάλιστα αυθημερόν αναχώρησαν από τη χώρα, ο κ. Κακουδάκης υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχηματισθείσας δικογραφίας και επισήμανε την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 συλληφθέντες για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ύδρα βρίσκονται στα κρατητήρια μέχρι να απολογηθούν. Διώκονται πλέον για το κακούργημα του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο ενώ η απολογία τους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...