Κοινωνία

Στον εισαγγελέα ο 30χρονος για τη φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών- «Και η αμέλεια είναι εγκληματική ενέργεια» τονίζει ο Κικίλιας

 

Σήμερα Τρίτη, οδηγείται στον εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη χθες για τη φωτιά που προκάλεσε στην Νιγρίτα Σερρών.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 100 πυροσβέστες, 29 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα(πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα).

Με αφορμή την σύλληψη του 30χρονου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπενθυμίζει ότι «ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ζητά την προσοχή όλων καθώς «η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως σφοδροί άνεμοι με ριπές που θα φτάνουν έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και η πιο μικρή φωτιά να εξελίσσεται αστραπιαία σε πύρινο μέτωπο»


 

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια



Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε ότι ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες, προκάλεσε την επικίνδυνη πυρκαγιά που αντιμετωπίσαμε στη Νιγρίτα Σερρών. Επαναλαμβάνω: Ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια. Σήμερα και τις επόμενες ημέρες, η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως σφοδροί άνεμοι με ριπές που θα φτάνουν έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και η πιο μικρή φωτιά να εξελίσσεται αστραπιαία σε πύρινο μέτωπο. Εφιστώ την προσοχή όλων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...