Κοινωνία

Όταν ο Απόστολος Λύτρας συμβούλευε τις γυναίκες να μην σιωπούν

Προτού ο Απόστολος Λύτρας μετατραπεί σε θύτη ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, είχε υπερασπιστεί σε αρκετές υποθέσεις γυναίκες θύματα επιθέσεων.

Συχνά χρησιμοποιούσε το δημόσιο βήμα για να συμβουλεύει τις γυναίκες να μη σιωπούν.

«Έχω βαρεθεί σε τέτοιες περιπτώσεις να λέμε ότι μια γυναίκα μόνη της πάει και κάνει καταγγελία ότι δήθεν τη χτύπησαν, δήθεν τη βίασαν, δήθεν το ένα δήθεν το άλλο, ντροπή, περνάμε τα όρια κάποια στιγμή».

Δικηγόρος σε πολύκροτες υποθέσεις, με έντονο συχνά κοινωνικό πρόσημο. Προβεβλημένος νομικός εκπρόσωπος οικογενειών αθώων θυμάτων, με τα οποία ταυτίστηκε η κοινή γνώμη.

Όπως της Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές τον Οκτώβριο του 2017 στο δεύτερο νεκροταφείο.

«Έχουμε μια κοπέλα που δολοφονήθηκε με τον τρόπο που γνωρίζετε, αλίμονο να ασχολούμαστε με τι προβλήματα είχε μια οικογένεια στο παρελθόν» έλεγε ο Απόστολος Λύτρας, όπως υπενθυμίζει το Mega.

Αλλά και την Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, την Ιωάννα την αγάπησα με τη μάσκα». «Τι θέλετε να μπούμε σε ένα διάλογο ότι μια γυναίκα έπεσε ή χτυπήθηκε μόνη της για να πάει να καταγγείλει;», είχε δηλώσει ο ίδιος, με το σκηνικό σήμερα να θυμίζει ακριβώς τα λόγια του, μόνο που τώρα η γυναίκα που χτυπήθηκε ή… έπεσε από τις σκάλες είναι η ίδια η σύζυγός του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...