Κοινωνία

Τουριστική "απόβαση" στον Έβρο: Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα - Τούρκοι έρχονται B. Ελλάδα για διακοπές (Βίντεο)

Μεγάλη αναμονή και ουρά αρκετών χιλιομέτρων σημειώνεται στο τελωνείο των Κήπων, στην είσοδο από  Τουρκία, από πολύ νωρίς το πρωί σήμερα, Σάββατο.

Σύμφωνα με το pameevro.gr ουρές χιλιομέτρων με Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν σχηματιστεί από την πλευρά της Τουρκίας στο συνοριακό σταθμό Κήπων του Έβρου, καθώς χιλιάδες Τούρκοι εκδρομείς κατευθύνονται για διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου πέρασαν στη χώρα μας μέσω Κήπων 10.000 Τούρκοι πολίτες με ΙΧ και 50 λεωφορεία. Μέχρι και αυτή την ώρα, οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούν τα πέντε χιλιόμετρα και ο χρόνος αναμονής για να περάσουν τα σύνορα ανέρχεται σε πέντε ώρες.

Όπως είναι επόμενο, οι συνθήκες αυτές έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στους οδηγούς, με πηγές του τελωνείου να υποστηρίζουν ότι όλο το προσωπικό του τελωνείου είναι επί ποδός για την αποσυμφόρηση της κίνησης, καθώς και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο μεγάλο όγκο των οχημάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε πρόσφατα στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος, υπάρχουν κρατήσεις από Τούρκους για το μπαϊράμι. Υπάρχει ενδιαφέρον όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Βόρεια Ελλάδα πχ Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θάσο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...