Κοινωνία

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ κοντέινερ με μπανάνες που έκρυβαν κοκαΐνη

Πρόκειται για ένα ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο προερχόταν από το Εκουαδόρ και είχε τελικό προορισμό τον Πειραιά. Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε μέσω ειδικού μηχανήματος x-ray και του σκύλου Μαξ.

Πώς έγινε αντιληπτό το φορτίο από τους ελεγκτές

Μέσω του ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με αλγόριθμο, δεσμεύτηκε από το 3ο Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ο έλεγχος x-ray εντόπισε οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.

Εσπευσμένα οι ελεγκτές, μαζί με τον Μαξ, άνοιξαν το κοντέινερ και βρήκαν και προχώρησαν στην κατάσχεση 21 συσκευασιών κοκαΐνης, μεικτού βάρους είκοσι ενός κιλών (21 kg).

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ η αξία των ναρκωτικών

Οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ διερευνούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, τις απολήξεις του διεθνούς κυκλώματος, ενώ, εξετάζεται αν η περίπτωση αυτή συσχετίζεται και με άλλες υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι, μόνο την τελευταία πενταετία, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κόκα» Μπανάνα, το μοντέλο της οποίας χρησιμοποιείται και σε άλλες δράσεις, έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει πάνω από τρεις τόνους κοκαΐνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...